De siste ukene har de laget pølser i lange baner for å finne den oppskriften de mener er best.

– Det har vært mye jobbing med dette, og det blir veldig spennende. Jeg ble med på dette for å få mest mulig kunnskap. Å delta i en konkurranse gir mye erfaring å ta med seg videre, sier Gabriel Sletten Johansen.

LAG

Han er på lag sammen med Tina Marie Andreassen og Ole Martin Foseid, alle førsteårselever på restaurant og matfag ved Nannestad videregående skole. Torsdag forrige uke sendte de inn sitt bidrag til konkurransen. Bedømmingen ble gjort 8. og 9. april. Dommere er fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget som gir tilbakemelding til skolen på pølsens råvarebruk, utseende, lukt, smak og konsistens. Resultatene slippes 3. mai på eget kåringsarrangement for kjøttbransjen.

– Dette blir veldig spennende, og det er jo morsomt å delta med et produkt vi har utviklet helt selv, sier Foseid.

Mark Hickton, avdelingsleder ved Nannestad videregående skole, forteller at dette er en høythengende konkurranse.

– Elevenes produkter bedømmes på lik linje med de store pølseprodusentene, så det blir veldig spennende å se hva resultatet blir, sier Hickton.

SEKS SKOLER DELTAR

Det er NHO Mat og drikke som inviterte videregående skoler med mat-/kjøttfag til å delta. Seks skoler er påmeldt – Nannestad, Etterstad, Bryne, Tangen, Åssiden og Norsk Restaurantskole. Skolene kan delta med én pølse hver.

– Jeg er svært glad for at så mange skoler har valgt å delta i denne konkurransen. Det lover godt for rekrutteringen til kjøttfagene, sier spesialrådgiver på utdanning og kompetanse, Espen Lynghaug i NHO Mat og Drikke.

ÅRLIG KONKURRANSE

NM i Kjøttprodukter er årlig arrangement der norske kjøttbedrifter inviteres til å teste ut og konkurrere seg imellom. NM blir i år arrangert for 26. gang. Det er i år 565 forskjellige produkter inne til bedømming.

– Årsakene til at bedriftene deltar er mange. For det første er arrangementet en enkel og rimelig arena for testing av egne produkter og tilbakemeldingene fra dommerpanelene gir en viktig pekepinn på hvordan oppskriftene kan justeres, sier Lynghaug.

LES OGSÅ: Nannestad-elever «har vært på Mars»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.