• MYE PLAST. – Det var plast som utgjorde størstedelen av søppelhaugen, sier fra venstre Elmer Cyvin, Kevin Langløkken Aasen, Åsne Brodshaug og Maria Dalslåen.

Det var Feiring pensjonistforening som tok initiativet til aksjonen. Torsdag plukket representanter derfra og elever fra Feiring skole søppel – i fellesskap.

– Alle hørte om hvalen som drev i land i Hordaland, og som hadde 30 plastposer i magen. Vi ville sjekke hvordan det så ut langs Mjøsa, og plukket derfor søppel sammen. Det ble en stor mengde, og fredag ble det levert til Øras på Dal skog, sier Hans Ekornholmen, leder i Feiring pensjonistforening.

Deltakerne ryddet søppel over en strekning på flere kilometer. Både badeplassen Årneslandet og vegstrekningene Bamrudvegen og Kjerkelinna fikk besøk av den flittige gjengen. Som belønning fikk elevene pølser og saft – i tillegg til en hyggelig dag ute i naturen sammen med pensjonistforeningen.

– Vi ble overrasket over den store mengden søppel. Dette kan vi kanskje gjøre til en årlig tradisjon, sier Hans Ekornholmen.

– Vi er veldig positive til et slikt samarbeid med andre foreninger fra nærmiljøet, og synes dette var et bra initiativ fra pensjonistforeningen. Det resulterte i en flott utedag med søppelplukking, pølser og litt fotball på Årneslandet, sier Morten Haugli, lærer på Feiring skole.

Hold deg oppdatert på det som skjer der du bor. Bli abonnent på EUB.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.