Det er gjort gjentatte forsøk på å jage bort dyra, og det er etablert fôringsplasser i et forsøk på å holde elgene unna bebyggelsen.

Etter det EUB kjenner til skal elgkua ha vært aggressiv mot mennesker, og av sikkerhetsmessige årsaker ble det tatt en beslutning om å avlive dyra. Elgkua har oppholdt seg i området i mange uker sammen med sine to kalver.

– Nannestad kommune har mottatt mange henvendelser fra berørte innbyggere. Sikkerheten for innbyggerne i kommunen er det viktigste for kommunens vurderinger knyttet til avbøtende tiltak. Fallviltgruppa har hatt spesielt fokus på å følge opp situasjonen og har flere ganger jaget elg vekk fra boligområdet Vurderingen er knyttet til disse enkeltindividene og gir ingen automatikk med hensyn til beslutninger i andre saker. Beslutningen er fattet med hjemmel i naturmangfoldloven § 18 punkt c, som skal ivareta helse- og sikkerhetshensyn. Beslutningen er ikke et enkeltvedtak og kan ikke påklages. Fallviltgruppa har i dag i samarbeid med politi og veterinær gjennomført fellingsforsøket, og de tre aktuelle elgene er nå avlivet, opplyser Rune Storstein, stabsleder plan- og strategi i Nannestad kommune.

LES OGSÅ: Innpåslitne elger er blitt snakkis i nabolaget – på matjakt i sentrumKlikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.