Ellen er utdannet grafisk designer. Hun har tidligere har maleriutstilling i Festiviteten sammen med kunstner Mette Mygland. Dette er Ellens første separatutstilling, som hun kaller prosjektutstilling.

– Jeg har latt prosjektet leve og har ikke planlagt akkurat det vi ser her, forklarer hun.

TI ÅR – EN IDÉ

Det er ti år siden Ellen flyttet inn i sitt arbeidsrom i Festiviteten. I og med hun slapp å pendle, fikk hun bedre tid og ideen var å lage et kunstprosjekt. Men tida gikk og den ble brukt til noe annet. Så fant Ellen ut at nå måtte det bli realisme i planene. Og det ble det.

SKJØRE TING

– Jeg hadde glassplater jeg hadde tenkt å jobbe med. Så oppdaget jeg sprayboksene, og det var noe nytt for meg. Glassplatene ble mine nye lerret. Det er en gjenbrukstanke her. Det handler om ting som går fra hverandre. Temaet ble å ta fra hverandre ting og sette dem sammen på nye måter, se nye muligheter i tingene og gi dem en ny historie i nye former. Hvor lite skal til før ting går fra hverandre? Hvor langt kan vi tøye strikken før den ryker? Glass er skjørt, de løse trådene, også. Hvor langt kan vi dra dette her før det går i stykker eller ryker? Det handler om skjørhet, i bunn og grunn. Tenk tanken og overfør den til miljøperspektivet, sier Ellen.

– OM FOLK SYNES DET ER RART, SÅ SYNES JEG DET ER DEILIG

«Et prosjekt som undersøker formatet, overflatene og sammenhengen mellom de ulike elementene. Delaktighet i det lille og det store kretsløpet. Skjørhetens bæreevne. Alt vi ikke vet».

Slik beskriver Ellen selv utstillingen i informasjonsbrosjyren.

– Ikke akkurat lett tilgjengelig, Ellen?

– Er det ikke gøy å undre seg litt, da? Om folk synes dette er rart, så synes jeg det er deilig. Undring får folk til å åpne seg, svarer hun.

Utstillingen, som også omfatter spraymaling og akrylmaling på lerret, åpner i dag, lørdag 1. september. Den holder åpent til 23. september.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.