- Jeg inviterer deg til en minifestival hjemme hos meg 10. september (verdensdagen for forebygging av selvmord). Det blir en buffet av artister, vafler og gode samtaler, hvor jeg vil banke inn mitt hovedpoeng på denne viktige dagen: Du er ikke alene. Der det er hjerterom, er det husrom! Ta med en venn og kom. Velkomna, skrev Else Kåss Furuseth.

Og fikk svar fra selveste statsministeren.

ALTFOR MANGE DØR

- I dag er det verdensdagen for forebygging av selvmord. Else Kåss Furuset inviterte til festival hjemme hos seg for å snakke om og mobilisere for arbeidet mot selvmord. Altfor mange, og flest menn, tar sitt eget liv hvert år. Vi må alle snakker mer om det som plager, lære mer om håndtering av vonde tanker og kjenne til lavterskeltilbudene som finnes. Takk for en viktig festival Else! Takk for fin musikk Daniel Kvammen, skrev Erna Solberg påsin facebookside. 

LES OGSÅ: Livet er ikke kjørt

HVORFOR ÅPENT HUS?

Hvert år dør fire ganger flere i selvmord enn i trafikken, men vi hører ikke så mye om disse dødsfallene. 

- Gjennom fire programmer på TVNorge og Dplay møter jeg pårørende og overlevende for å lære mer om hvem det er som tar livet sitt og hvorfor de gjør det. Peder Kjøs er fast samtalepartner og sammen med andre fagfolk bidrar han med oppdatert kunnskap om hva man kan gjøre som berørt eller pårørende, og hvordan vi kan møte mennesker som tenker på å ta livet sitt. Fagfolkene bidrar med forskning og gode råd, men gjennom serien ønsker jeg å vise at det er du og jeg som medmennesker som virkelig kan bety en forskjell i hverdagen blant venner, familie og kollegaer. Hvordan kan vi være der for hverandre, skriver Furuseth. 

Den kjente komikeren ønsker å sette søkelyset på folk som sliter og begår selvmord, og hun har selv kjent det på kroppen siden både mora og broren tok livene sine. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.