Tidligere i år annonserte han at han kommer til å ta gjenvalg som leder i AUF. Han trives i jobben og føler at han har oppnådd noe når hvis han hører 13-14-åringer diskutere demokrati og mangfold.
- Det å få være med å gjøre hverdagen og framtiden bedre for flere, få muligheten til å bidra og det å få jobbe med noe jeg virkelig brenner for, er fantastisk. Jeg føler meg privilegert som får lov til det, sier Mani Hussaini.
At det blir lange dager og uker, legger den unge politikeren ikke skjul på, men han elsker det han gjør.

Hva er du opptatt av nå?

- Politisk sett er jeg opptatt av at flere unge skal få læreplass og komme seg ut i arbeid. Å ha jobb er å ha trygghet. Ellers, sånn på privaten, har jeg begynt med en ny hobby. Jeg mekker på gamle sykler når jeg har tid. Samboeren er kanskje ikke helt fornøyd med det, hun liker ikke å ha stua full av sykkeldeler.
Hva betyr sommeren for deg?
- Sommeren betyr sol, ordentlig varmt og fint vær. Jordbær, kald øl og familietid.

Hva og hvor er ditt optimale feriested?

- Hm. Det er vanskelig, jeg har jo mange drømmeplasser. Bora Bora er veldig fint, det har jeg sett på «Keeping Up with the Kardashians», ler Hussaini.
- Men jeg må nok si at det optimale feriestedet er Kreta. Strand, øl og et skikkelig bra magasin, Se og Hør for eksempel, det er ganske optimalt.

Hvor har du feriert?

- Jeg har vært to uker på Hvaler sammen med samboeren. Ellers prøver jeg å nyte sola når det er stille på jobb. Det blir nok ikke tid til noen Kreta-tur nå, men kanskje til neste år.

Har du en god sommersang?

- Åh, hva heter den sangen. Jo, Jovial. Jovial med Freddy Kalas. Han synger om at man skal leve her og nå blant annet. Jeg liker teksten på den! Det har kommet mye bra norsk musikk i det siste.
LES OGSÅ: Mani Hussaini: - Det finnes et kunnskapshull når det gjelder 22. juli

Hva legger du helst på grillen, og hva drikker du til?

- Spareribs, også øl til. Ipa fra Hansa, du vet den lilla boksen. Den er overraskende god til å være butikkøl.

Har du et spesielt sommerminne du kan dele med leserne?

- Ja, jeg har et minne fra den første sommeren jeg tilbrakte her på Østlandet, mens vi fortsatt bodde på Årnes. Det var en dag da familien var samlet i stua, at vi hørte noen rare, høye lyder. Det hørtes ut som eksplosjoner. Vi ble jo litt redde, så hele familien gjemte seg under trappa. Vi hadde aldri opplevd noe lignende, men lyden vi hørte var rett og slett torden, ler Hussaini, og legger til at det var første møte med den norske sommeren.

Eller kanskje en liten tabbe?

- Hehe, jeg driter med aldri ut jeg. Jo da, jeg har en historie fra da jeg var litt yngre. Jeg var sammen med ei jente fra Sørumsand, også var det en dag jeg skulle til henne da. Dit pleide jeg å kjøre moped, en Honda MT5. Og denne dagen begynte mopeden å ryke etter at jeg hadde kjørt forbi Kløfta. Jeg ble jo skremt, så jeg hoppa av mopeden og slengte den fra meg, mens jeg gjemte meg litt lenger bort i grøfta. Jeg var jo helt sikker på at hele greia kom til å sprenge! Men etter en stund gikk jeg bort, og da viste det seg at det bare var kikk-starteren som hadde hengt seg opp. Det var en smule flaut da jeg skjønte at det ikke var så ille som jeg først trodde. Folk må jo ha trodd at jeg var gæren.

Ser du mye på TV om sommeren, og hva ser du helst på da?

- Foruten fotball, ser jeg veldig lite på TV. Men jeg ser på en del serier. Nå er jeg akkurat ferdig med Game of Thrones, ellers ser jeg litt på Solsidan.

Skal du på festival eller kulturarrangement i sommer?

- Jeg skal på AUFs sommerleir på Utøya. Det er jo en slags festival. Også skal jeg kanskje på Øyafestivalen, hvis jeg finner billetter på Finn.no. Jeg er alltid litt seint ute når det gjelder sånne ting.

Hvor bader du helst?

- Ikke i Norge, det er for kaldt! Men det er jo selvfølgelig et sted jeg har bada en del, og det er Nordbytjernet. Anbefales, absolutt!

Livet ditt så langt - hva kan du si om det?

- Livet mitt så langt har vært veldig innholdsrikt. Det har vært oppturer og nedturer. Noen dager føler at jeg kan altfor lite, at jeg har altfor liten tid til å lære nye ting, og at jeg burde kunne mer. Jeg oppdager stadig nye ting, men det er kanskje sånn det er med oss mennesker?

Hva er dine nærmeste planer?

- Jeg skal på sommerleiren til AUF på Utøya, og etter det skal jeg en tur til USA. Skal se valgkampen og kanskje drive litt valgkamp for Hillary Clinton. Det er på tide at de får en kvinnelig president nå, mener Hussaini.
LES OGSÅ: Sommer på Utøya og nasjonal 22.juli-markering

FEM KJAPPE

Kort eller lang bukse?
- Lang, det ser mest ordentlig ut.
Fotball eller konsert?
- Fotball! LSK er laget her hjemme.
Vin, øl eller mineralvann?
- Øl. Helst norsk øl, ikke sånt annet tull.
Sydenferie eller Norgesferie?
- Sydenferie, jeg liker det varmt.
Papir eller nett?
- Jeg liker kanskje best å lese på papir, men bruker nettet mest.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.