• NYDELIGE TONER. Gisle Røen Johansen spilte vakre toner i Panorama.
  • DANS. Eidsvoll ballettskole bidro også under artistgallaen med flere dansere på scenen.

Eidsvoll Rotaryklubb tok initiativet til en veldedighetskonsert med lokale artister. Billettinntektene går uavkortet til prosjektet iCare. Det er et øyehelseprosjekt i Chimoio i Manica-provinsen i Mosambik og drives av Norges Blindeforbund. Rotaryklubben sparte ikke på kruttet og arrangerte en festaften uten like.

STILTE OPP GRATIS

Fra scenen kunne kultur-Eidsvoll vise sitt vide spekter. Den lokale artistlisten besto av Vidar Busk, Stian Carstensen, Alexandra Rotan, Mona Kulsrud, Jørgen Holst-Larsen, Vegar Sandholt, Gisle Røen Johansen, Vegard Storbråten Øye (påtroppende nyhetsredaktør i EUB), GT-Sara, Eidsvoll Ballettsenter og Husbandet. Og det beste av alt – de alle stilte opp gratis.

VELDIG BRA PUBLIKUM

En av dem som opptrådte var Stian Carstensen. Han er godt fornøyd med konserten og roser publikum.

– For det første så syns jeg det er kjempebra at de stiller opp og støtter en god sak. I tillegg var de et veldig godt publikum. Det var masse folk og god stemning, sier Carstensen og forteller at han liker å opptre i Panorama.

– I Panorama er det intimt og man får kontakt med publikum. Det digger jeg.

VISE FRAM KULTUREN

Carstensen forteller at det ikke var noe tvil om han skulle stille opp på veldedighetskonserten.

– Jeg syns det er viktig å vise fram kulturen i bygda. Det er stas at alle de andre også takket ja. Vi fikk visst fram hvor mye dyktige folk det finnes her.

BREDT SPEKTER

Og det var nok tanken til Rotary også. Prosjektleder Lise Bjørnsen er strålende fornøyd med velvilligheten til artistene.

– Og en stor takk må gis til Hans Olav Trøen. Det er han som har samlet alle disse flotte artistene vi har. De viser hva kommunen har å by på, sier hun.

JOBBER MYE I DET SKJULTE

Bjørnsen forteller at artistgallaen for utenom å støtte en god sak, også var en fin mulighet til å vise hva de driver med.

– Vi jobber jo en del i det skjulte, og det er kanskje ikke så mange som egentlig vet hva vi driver med. Dette er det største internasjonale prosjektet vi har jobbet med. Vi har også fått formidabel støtte fra det lokale næringslivet, og det takker vi masse for, sier hun.

VELDIG TAKKNEMLIG

Generalsekretæren i Norges Blindeforbund, Arnt Holte, var også til stede på konserten.

– Jeg er veldig takknemlig for alle som har vist sin støtte i dag. Både publikum, bedrifter og artister, og ikke minst for den jobben Eidsvoll Rotaryklubb har lagt ned. På grunn av dere vil noen få synet sitt tilbake, takket generalsekretæren

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.