• AU DA. Sunniva Tennebø var en av de unge skuespillerne som var med for å gi hjelpekorpsene utfordringer å løse på de ulike postene som var satt opp rundt om i Jessheim sentrum.

Øvelsen var ledd i distriktsmesterskapet for hjelpekorpsene, og over hundre frivillige Røde Kors-medlemmer var i sving som henholdsvis deltakere og på arrangørsiden.

– I selve konkurransen har vi i alt 48 deltakere fordelt på ti korps. Syv av disse er godkjente hjelpekorps og tre er aspirantkorps. I tillegg så er det både dommere, sminkører og markører (skuespillere) i aksjon. I dag så får de alle virkelig brynt seg på tøffe utfordringer. Her må de ulike korpsene inn å bistå i flere ulike og krevende situasjoner, og de blir så bedømt på hvordan de klarer å gjennomføre oppgavene, forklarer Alemka Pinjo, koordinater for beredskap og hjelpekorps for Akershus.

KUTTSKADER OG TRAFIKKUHELL

En av dem som ett av lagene fra Eidsvoll og Hurdal måtte yte førstehjelp var Sunniva Tennebø (11) som hadde skadet seg etter et fall på plassen utenfor togstasjonen. Med hjelp av sminkør Karianne Skogen hadde hun fått stygge kutt i hånden, og det hele så skummelt realistisk ut.

– Det er gøy å være med, og det er heldigvis ikke så vondt som det ser ut til, forsikret hun, før hjelpekorpset ankom stedet.

Da laget fra Eidsvoll og Hurdal bestående av Aleksander Langbakken (leder), May Linn Finstad, Ove Juvik, Tuva Petersen og Yrja Lien kom Sunniva til unnsetning hadde de allerede vært gjennom seks ulike poster med knalltøffe utfordringer.

– Det har vært utrolig lærerikt og morsomt å være med på dette. Det er en flott anledning til å friske opp igjen kunnskaper, og blir inspirert videre. Vi håper at vi har klart gjennomføringen på en god måte. Noe av det som kanskje har vært tøffest i dag har også vært å holde seg skjerpet i varmen, sier Aleksander Langbakken.

STOLT LOKALLAG-LEDER

Det har gått hele tolv år siden sist et slikt mesterskap ble arrangert for Akershus hjelpekorpsene, og noe av årsaken er at det har vært utfordrende å stille nok lag. Det var ikke noe problem denne gang, og en av dem som er glade for det gryende engasjementet i den frivillige innsatsen som mannskapene i Røde Kors bidrar med er Pararajasingam Paranthaman, som er leder av Eidsvoll og Hurdal Røde Kors.

– Jeg er veldig stolt av alle fra vårt lokallag i dag, og de har vært kjempedyktige. De tar oppgavene alvorlig og gjør som de skal. Med et slikt arrangement henter vi ny erfaring, styrker kompetansen, og tar med oss inspirasjon videre til å bli enda flinkere, sier han.

Fakta

RESULTATER

1. Vestby og Ås
2. Skedsmo
3. Ullensake

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.