Kurset består av fire teorikvelder og én praksisdag.

VÅRMØTE

Kursdeltakerne var med da laget nylig hadde sitt årlige vårmøte. Det ble holdt hos Svein Bjercke i Ormlia på Eidsvoll Verk der lederen i birøkterlaget, Sven Anton Bunæs, orienterte om virksomheten før både nybegynnere og erfarne birøktere hadde befaring i bigården.

SYKDOMSFOREBYGGING

Bier er ikke bare honningprodusenter. De gjør også en svært viktig jobb med pollinering i frukthager og i naturen generelt.

Men bier kan også være bærere av en smittsom sykdom som kan ødelegge bisamfunnene. Mattilsynet krever derfor sertifisering ved flytting av bikuber.

Deltakerne på vårmøtet samlet seg derfor om et opprop til grunneiere som får forespørsel om utplassering av bikuber. Grunneierne må forsikrer seg om birøkterne har nødvendig sertifisering. Kubene skal være merket med navn, adresse og telefonnummer, påpeker laget.

Vårmøtet ble avsluttet med hyggelig samvær.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.