– Om det blir 25 år til? Jeg må se det an litt. Per nå er det litt usikkert, men det er i hvert fall et svært morsomt arrangement.

Erling Olav Hansen smiler. Han gjør ofte det. Vi treffer ham på Coop Extra i Maura. Har du handlet der noen ganger de siste årene, har du garantert sett ham.

– Det er trivelige folk her. Jeg stortrives, sier han under intervjuet med EUB inne i butikklokalene.

I over seks år har Erling Olav jobbet på den lokale butikken.

– Han er virkelig en ressursperson for oss, og kjenner kundene godt. Alle vet hvem han er. I butikken jobber han mest med tørrvarer. Erling Olav er en humørfylt, blid og hjelpsom person som vi alle er veldig glade i, sier butikksjef Hege Engevold.

Hun har tidligere vært med opp og sett hvordan det ser ut i området der Ridderuka gjennomføres.

– Sterkt pågangsmot

– Han snakker ikke så mye om langrenn og skisporten selv, men alle vet jo at han har vært med der mye. Det overrasker meg ikke at han har vært med der så mange ganger. Erling Olav har sterkt pågangsmot, og det gir ham mye glede å være til nytte, sier Engevold.

Erling Olav Hansen nøyer seg ikke bare med å gjøre en utmerket jobb i butikken. Han har også vært en ivrig deltaker i Ridderrennet. 24 ganger har Maura-karen vært med før.

Nå er han klar for å delta for 25. gang. Ridderuka går av stabelen på Beitostølen i Valdres fra 26. mars til 2. april.

– Trivelige mennesker

– Jeg var med på Ridderuka for første gang da jeg gikk på Preståsen skole. Da jeg var ferdig der, bare fortsatte jeg. Det er alltid gøy å treffe igjen gamle kjente. Det er mange trivelige mennesker i miljøet, og det er én av hovedgrunnene til at jeg blir med år etter år, smiler Hansen.

I tillegg til selve Ridderrennet, skal han delta på 10-kilometeren på Beitostølen.

– Det er så fine løyper der oppe. Forsvaret er fenomenale til å stå på. De står på dag og natt hele uka for å få løypene i orden. Det blir ikke bedre. Det er trikkeskinner, påpeker Hansen.

Ridderuka er verdens største årlige vintersportsuke for utøvere med syns- og bevegelseshemninger eller annet handikapp, og arrangeres for 54. gang i år. Distansene i selve Ridderrennet er 2, 5, 10 og 20 kilometer.

– Hva er målet ditt?

– Det er bare å delta. Det er det som er så gøy. Treffe andre, smile, gå på ski og oppleve spennende ting sammen. Det er det som har vært så gøy med å være med der oppe i alle disse årene, sier Erling Olav Hansen.

LIVET I RULLESTOL: Det er jeg som griper muligheter eller lukker dørene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.