- Vi burde ha vært blant de ti beste. 14. plass er ikke bra nok, sier Harald Espelund om Ullensakers plassering i NHOs kommune-NM.
Ordføreren er fornøyd med at Ullensaker er på topp på Romerike, men mener at kommunen igjen burde strekke seg etter førsteplassen på landsbasis.
- Vi har i min tid som ordfører vunnet to ganger før. Det bør absolutt være et mål å toppe lista igjen, sier han.

MÅLER VEKST OG ATTRAKTIVITET

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) kårer hvert år Norges mest næringsvennlige kommune gjennom kommune-NM. Analysen som ligger til grunn er blant annet basert på forhold ved arbeidsmarkedet i kommunene, demografi, kompetanse og kommunal økonomi.
Nina Solli, regiondirektør i NHO Oslo og Akershus, sier til Romerikes Blad at hun er overrasket over at så få av romerikskommunene ikke hevder seg i toppen, men at hun håper kommunene vil benytte NHOs analyse for å bli flinkere til å tilrettelegge for næringslivet.

VIL BRUKE RESULTATENE

Det er et tips Espelund allerede har fått med seg.
- Jeg kommer til å sikre meg de indikatorene som har blitt brukt i analysen og legge fram dette for formannskapet sånn at vi kan se på det før vi slutter, sier han.
Ordføreren trekker blant annet fram LHLs planlagte sykehus på Gardermoen som et eksempel på hvordan Ullensaker kan få mer høykompetanse inn i kommunen. Videre sier han at E6-krysset ved Gardermoen næringspark må på plass for at utviklingen kan fortsette der.
- Det manglende krysset hindrer oss i å drive en god næringspolitikk, sier han.
Espelund mener også at eiendomsskatt er feil vei å gå dersom Ullensaker skal fortsette å ha en positiv utvikling.

HURDAL kommer DÅRLIGST UT

Ser man bort ifra Ullensaker, er det ingen av de andre kommunene på Øvre Romerike som er med å hevde seg i toppen.
Dårligst ut på rangeringen kommer Hurdal, som er på en 316. plass.
Ordfører i Hurdal, Runar Bålsrud, er ikke overrasket over at kommunen scorer dårligst på Romerike, men skulle ønske at resultatene var noe bedre.
- Vi har ligget langt ned på lista i flere år og det er flere parametere som spiller inn der, men det er klart at jeg skulle ønske vi var høyere opp, sier han.
Bålsrud mener at årets kommune-NM kan tyde på at det har blitt noen færre arbeidsplasser og at kompetansen innad i kommunen er for lav.
- I årene som kommer blir det viktig å tilrettelegge for flere etableringer av arbeidsplasser slik at vi ikke bare blir en bokommune, men også en arbeidskommune, avslutter han.
LES OM 2014-RESULTATENE:
Ullensaker blant de mest næringsvennlige i landet
Eidsvoll mangler store næringsområder

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.