- Det var greit å få en seier nå. Det er en liten stund siden den forrige, sier kampens store spiller, Kornelius Skotaam. Av hjemmelagets 89 poeng stod han egenhendig for 36 av de, inkludert mange trepoengs-skudd.

Til tross for dette hevder han selv at han har mer å gå på.

- Jeg er brukbart fornøyd med egen innsats. Likevel skulle jeg gjerne ha truffet på noen flere av trepoengsforsøkene mine. Jeg er glad i å skyte trepoengere, men jeg liker andre faser av spillet også, svarer han på spørsmål om han regner seg selv som en trepoengs-spesialist.

GOD START PÅ KAMPEN

Hjemmelaget startet kampen bra og satte inn 11 poeng før Larvik scorte sitt første.

- Vi kom fint i gang og spilte bra i første og andre periode. Etter det slakket vi litt av, vi tok foten litt av gasspedalen, forklarer Skotaam. Han mener tidvis dårlig forsvarsspill gjorde at Larvik ble sluppet noe mer inn i kampen, uten at seieren ble spesielt truet av den grunn.

Målet før kampen var å vinne med 24 poeng, røper han, men ingen i Eidsvoll Basket er skuffet over at seieren "bare" ble med tjue poengs margin.

- BRA LAG, MEN LITE KONTINUITET

Amund Grude har gått gradene i klubben. Attenåringen er inne i sin første sesong på seniornivå og høster mye ros for sine prestasjoner på banen.

- Vi har et lag med mange bra spillere. Dessverre sliter vi av og til med å finne rytmen, og kanskje trenger vi en sesong til på å spille opp mot maksnivået vårt, forklarer Grude. Han beskriver laget som rasktspillende og gode på returer – når de er i flyten – og når spillerne med flest centimetre er tilstede.

Både Skotaam og Grude savner mer kontinuitet i spillergruppa. Eidsvoll Basket har i lengre tid slitt med å stille samme mannskap fra kamp til kamp, noe som naturlig nok påvirker det som skjer på parketten.

- Det mangler nesten alltid noen gode spillere til kampene. Plutselig er noen borte 3-4 kamper på rad, av ulike årsaker.

ØNSKER REVANSJE

Seieren mot Larvik var viktig med tanke på å holde plassen. - Nå må vi bare bygge videre på denne seieren. Vi skal ofre blod, tårer – alt sammen for å unngå nedrykk, understreker Grude.

Nå venter spillefri til over nyttår, men Kornelius Skotaam sier de allerede har blinket seg ut neste oppgjør mot Sandvika:

- Det ble et surt ettpoengs-tap mot de sist. Vi skal revansjere oss.

FAKTA

1. divisjon

Råholthallen, 15 tilskuere

Eidsvoll Basket – Larvik Explorers 89-69 (35-18, 15-15, 20-14, 19-22)

Lag Eidsvoll: L. Minkauskas, Kornelius Skotaam, Yaser Hasan, Amund Grude, Edward Kleven, Balint, S. Grønsås, Nicholas Nissen, J. Goropichenko

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.