Nå tar Limbodal saken til kommunestyret gjennom en interpellasjon.

RASFARLIG VEG

Det er den rasfarlige fylkesveg 33 gjennom Byrudberga som bekymrer befolkningen i Feiring.
Senest lørdag kveld meldte politiet at de hadde vært og ryddet bort isklumper fra fylkesvegen nord i Feiring. I desember i fjor ble vegen ved tre anledninger stengt i mange timer på grunn av ras og bilberging.

INGEN OMKJØRINGSVEG

I slike tilfeller har ikke befolkningen i Feiring noen mulighet til å komme seg sørover. Eneste offentlige mulighet er å kjøre til Toten og tilbake, enten via bomvegen over Torsetra, eller via riksveg 4 til Lygna og gjennom Skrukkelia.
Det finnes riktig nok en veg over skogen fra Almeli i Feiring til Hurdal, men denne vegen er privat.

UKLART ANSVAR

Det er tydeligvis uenighet om ansvarsforholdet om vegen gjennom Byrudvega skulle bli stengt.
Limbodal viser til uttalelser som er gitt til Eidsvoll Ullens­aker Blad i forbindelse med ­slike stenginger.
- Ifølge avisen uttalte konstituert virksomhetsleder for kommunal drift, Rune Helberg, at det ikke var kommunens ansvar om vegen ble stengt, påpeker Limbodal.
- Men Nils-Erik Bogsrud i Statens vegvesen mente bestemt at kommunen må ha beredskapsplaner for slike situasjoner, legger hun til.

KOMMUNAL LØSNING

- Sentrale funksjoner som kommunesenter, lege, NAV og skoler ligger i Sundet. Her må kommunen prøve å finne løsninger, uttaler Limbodal.
Hun viser også til at nødetatene har ordninger som bygger på økt lokal beredskap for brannvesenet og løfter om bistand fra Østre Toten.
- Men hva med innbyggere som er avhengig av hjemmesykepleie og faste medisiner, spør hun.

GJENTAR SPØRSMÅL

Limbodals sambygding, Kjell Arne Melby, har tidligere stilt spørsmål til kommunen om beredskapen.
- Jeg gjør hans spørsmål til mine, sier hun og spør hvilke beredskapsplaner kommunen har om vegen skulle bli stengt. Hun spør også om nåværende beredskapsplan i kommunen er i samsvar med sivilbeskyttelsesloven.

SVARER

Limbodal svarer i grunnen sjøl på spørsmålene ved å fremme to forslag til kommunestyret: 1) Eidsvoll kommune lager en beredskapsplan som omfatter fylkesveg 33 og Feiring. 2) Eidsvoll kommune tar kontakt med gjeldende grunneiere for å inngå avtale for å kunne bruke privat veg over åsen ved stenging av fylkesveg 33.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.