Speiderne etterlyser en flåte som de fikk av noen svenske anleggsarbeidere som bygde den mens de jobbet med jernbanesporet langs Mjøsa.

SPEIDERPROSJEKT

– Svenskene ville gjerne at flåten skulle komme til nytte etter at de var ferdige, og via et mellomledd fikk tilbud om å overta den, forteller Anders Bredesen.

– Vi hadde planlagt et prosjekt med flåten. Vi skulle bruke vinteren på å pusse den opp, og til sommeren så vi for å sjøsette den i Hurdalssjøen slik at vi kunne dra på overnattingsturer, forteller han.

SØKK BORTE

Men da speiderne kom for å hente flåten ved Ørbekkstranda, et par kilometer nord for Minnesund, var den søkk borte.

– Vi hadde en leteaksjon onsdag kveld, uten å finne den. Vi snakket med noen naboer som fortalte at de hadde sett den, men vi vet ikke hvor lenge den har vært borte, forteller Bredesen.

TEORIER

– Flåten kan ha slitt seg og seilt nedover Vorma, men jeg har egentlig liten tro på det, for den var veldig godt forankret, sier Bredesen.

En annen teori er at noen andre har hentet den og kjørt eller seilt den til et annet sted.

Det kan jo selvsagt også tenkes at den ligger gjemt inne i ei vik, men vi saumfarte stranda en to-tre kilometer uten å finne den, forteller Bredesen.

BER OM OPPLYSNINGER

Nå ber speiderne om hjelp fra publikum.

– Hvis det er noen som har sett flåten eller har opplysninger om den, er det veldig fint om de sier fra til oss, sier troppsleder Anders Bredesen i 3. Eidsvoll speidergruppe.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.