Den 10. august kommer en ny gruppe utvekslingselever fra Youth For Understanding til landet. Elevene kommer fra hele verden, og skal gå et år på norsk videregående skole og lære om norsk språk og kultur. Utvekslingsorganisasjonen Youth For Understanding (YFU) etterlyser spontane familier med hjerterom og husrom som kan ta imot elevene.

Nervepirrende

Inboundkoordinator i YFU, Ida Nyrud, innrømmer at situasjonen er vanskelig.

– Det er utrolig nervepirrende for en tenåring å skulle reise til et fremmed land, og ikke vite hvor i landet man skal eller hvem en skal bo hos, bare dager før avreise. Nå risikerer vi å måtte utsette elevenes ankomst til Norge, noe som vil være en veldig skuffelse for dem. Da rekker de kanskje ikke skolestart i Norge og det er ikke er en optimal start på utvekslingsåret, sier Nyrud.

De oppfordrer nå lokale familier på Øvre Romerike til å stille opp.

Ingen perfekte familier

Nyrud tror det er flere grunner til at få norske familier velger å være vertsfamilie.

– Vår største utfordring er at norske familier er for strenge med seg selv. De tror at de må ha et perfekt hjem og et hav av fritid der de kan legge opp et omfattende program for eleven. Den perfekte familien finnes ikke. Helt vanlige familier er mer enn bra nok.

– Det er nok av familier i alle varianter, som har alle forutsetninger for å bli gode vertsfamilier, de må bare gripe muligheten, avslutter Nyrud og håper at det finnes noen som tar kontakt.

LES OGSÅ: I egne fotspor 50 år etter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.