Han oppfordrer utbyggere og politikere til å tenke fremover.

– Mantraet i Jessheim nå er butikker i første og boliger over. Slikt blir det ingen moderne by av, vi må ha kontorer også. Hvorfor har vi nesten ingen høykompetansearbeidsplasser her – jo fordi de ikke har noe sted å være, sier han.

– Skal ikke utbyggerne få bestemme over egne lokaler?

– Jo, men politikerne må legge til rette for at Jessheim blir attraktivt for mer enn handel og boliger.

SMÅTT OG STORT

– Hvilke firmaer passer i sentrum?

– Alt fra gründermiljøer som trenger yngleplasser til større kontorbedrifter. I dag er de ikke her, men jeg er sikker på at mange flinke ullsokninger samles i inkubatormiljøer i Oslo. De burde jo ynglet og skapt ideer her, påpeker Leidal og nevner Jessheim Panorama og Lilleborg Terrasse som eksempler på god byutvikling.

– Her er lokaler til mindre bedrifter i første etasje. Ideelt sett burde det vært kontorer i andre etasje før boligene. En annen sak er at i Akershus ligger hovedkontorene og konsernene fortsatt i Asker og Bærum. Flere burde vært her – vi bør invitere dem og gi dem muligheten til å være med og utforme byen sier han og peker i tillegg på kunnskapsvakuumet nord for Kjeller.

– Det skjer ikke noe før Gjøvik. Vi må fylle dette vakuumet og, og vi i Venstre etterlyser en mer aktiv holdning fra politisk og administrativt hold, sier Leidal.

IKKE PÅ GATEPLAN

Han liker ikke at prosjekter i sentrum har boliger i første etasje.

– Det som i dag er et steinkast utenfor sentrum, ligger i bykjernen om få år. Boliger på gateplan skaper ikke gateliv. Mange beboere vil blende vinduene mot innsyn, eller få opp en støyskjerm. Gateplan i en moderne by er uegnet til boliger, sier han.

– Boliger fylles jo med folk?

– Ja, men manko på arbeidsplasser gjør oss til en soveby der alle reiser ut for å jobbe.

– Ser du ingen lyspunkter?

– Jo da. LHL-sykehuset er ganske sikkert starten på noe mer innen høykompetanse. Heldigvis.

– Dere vil ha konserner, høykompetansemiljøer og småbedrifter. Hvordan klare det?

– Ved å gjøre Ullensaker attraktiv. Øvre Romerike er aldri kandidat særlig når statlige arbeidsplasser flyttes fra Oslo. Det må vi påvirke gjennom utøvende næringspolitikk. Vi må fortelle alle om kvalitetene våre i landets største knutepunkt. Mange vet ikke engang at toget stopper på Jessheim. Vi støtter for øvrig ordførerens ønske om Politihøgskolen, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.