Når kommunestyret i Nannestad samles 19. mars tar Christian Bendz (H) i en interpellasjon opp skolekapasiteten ved Maura skole.

Han viser til at dagens elevtall ved Maura skole er 505, på en skole som skal være dimensjonert for 519 elever.

– Fra høsten 2018 vil det være tre trinn henholdsvis på 1., 3. og 7. trinn, som kjøres som fire paralleller. De resterende fire trinn kjøres som tre paralleller, dette på en skole som er bygget som en tre parallell skole, sier Bendz.

Han påpeker at selv nyeste del som huser 7. trinn er for liten og resulterer høsten 2018 til at dagens musikkrom må brukes som permanent klasserom.

– Med 505 elever som normalt vil stige ytterligere fram til skolestart, må kommunen være forberedt på kapasitetsutfordringer. I tillegg til at Maura skole er sprengt på elevkapasitet har skolen vesentlig mindre uteområde i forhold til hva som er anbefalt. Skolen har snaut 15 mål uteområde som kan defineres som elevenes bruksareal. Utearealet som benyttes av elevene er om lag 5.000 kvadratmeter mindre enn anbefalt størrelse for skoler med 500 elever, sier Bendz.

Han vil derfor spørre ordføreren blant annet om hva han mener er elevkapasiteten ved Maura skole, og hvorfor utfordringene ved Maura skole ikke tatt med i handlingsplan og budsjett 2018–2021. Han vil også blant flere andre spørsmål ha svar på hvordan ordføreren har tenkt å løse utfordringen med elevplasser allerede kommende høst.

LES OGSÅ: Ordføreren åpnet «ny» skole: – Dette er en stor dag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.