– Brakkene er kommet opp. Vann og el jobbes det med, og brakkene skal være innflyttingsklare 27. august, sier ordfører Hans Thue (Ap) til EUB.

Det vakte oppsikt da det ble kjent at det store snøfallet i vinter hadde ført til at taket på Maura skole knelte. I alt fire klasserom ble utstyrt med støttestolper.

– En uholdbar situasjon for skolens elever og ansatte, uttalte FAU-lederne Christian Bendz og Rita Andersson Omvik.

– Trygt i klasserommene

Begge påpekte at det burde vært satt i gang umiddelbare strakstiltak. Nå kan ordfører Thue fortelle at de har handlet raskt.

– Det skal uansett være trygt og ferdes i klasserommene faglig sett. Nå er brakkene anskaffet og satt opp på kort varsel. Dette er et supplement for å dekke behovet som oppstår på grunn av ombyggingen etter skadene, sier Thue.

– Hvor mye koster dette kommunen?

– Vi har ikke fått noen detaljerte kalkyler på det, men legger til grunn at dette er en forsikringssak. Det betyr at nettokostnaden knyttet til dette blir helt minimal for kommunen. For oss handler dette om elever og elevenes hverdag. Vi måtte derfor få det gjort raskt, sier Thue.

Utbedret til jul

– Når vil klasserommene være ferdig utbedret?

– Ombyggingen er litt krevende når det gjelder leveranser på takkonstruksjonene. Vi regner med at reparasjonene skal være ferdige til jul. Dette står uansett ikke på kommunen, men på leveringstid på konstruksjoner og kapasitet hos entreprenør, svarer Thue. Han sier at det parallelt jobbes med å gjennomgå kapasiteten og tilstanden på Maura skole.

– Bruken av skolen skal gjennomgås av arkitekter slik at vi kan få gjort eventuelle vedtak basert på gode analyser. Det er bedre enn å ta det på sparket. Vi regner med at det vil foreligge en rapport innen kort tid, sier Thue.

Maura skole huser i dag over 500 barn. I tillegg kommer 40–50 ansatte. Også for ti år siden ble det satt opp brakker på skoleområdet. Disse er fortsatt i bruk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.