• STORT: Slik blir det nye hotellet når utvidelsen er ferdig.

I april åpnet den nye terminalen på Oslo Lufthavn. Dette betyr flere reisende, noe Quality hotell tatt inn over seg. De er nå midt i ombyggingen av hotellet sitt på Jessheim nord, en utbygging som vil koste 350 millioner kroner. Byggearbeidene har pågått siden i vinter.

– Ombyggingen gir en økt kapasitet på 129 nye rom, ny stor konferansesal på 700 kvadratmeter, flere mindre kurs- og konferansesaler, en stor utstillingsarena, ny lobby, nytt fellesareal, kjøkken og restaurant, sier Christopher Raanaas, direktør for hoteller i KLP Eiendom.

Romkapasiteten blir med detteutvidet fra 326 til 455 rom, og hotellet får til sammen 7000 nye kvadratmeter. Fra før driver Nordic Choice Hotels de to hotellene Comfort Hotel Runway og Clarion Hotel & Congress Oslo Airport. Disse tre hotellene til sammen får 1187 rom og over 14.000 kvadratmeter konferansekapasitet på Jessheim og Gardermoen.

HAR HOLDT ÅPENT

Ifølge administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels, går alt etter planen og det nye hotellet åpner i mai 2018.

– Vi vurderte å stenge, men av for å beholde kjerne av de ansatte har vi holdt deler av hotellet åpent i hele byggeperioden. I tillegg til nybyggingen blir også deler av det gamle bygd om, og hele hotellet kommer til å fremstå som nytt og selvsagt større når det er ferdig, påpeker han.

Silseth forteller at hotellet har vært ombygd mange ganger før.

– Dette var det første hotellet på Gardermoen, og utvidelsene forteller litt om hva flyplassutviklingen har betydd for regionen. Quality på Jessheim har alltid levert gode resultater til trross for stadig flere konkurrenter på alle kanter. Vi har stor tro på fremtifden med dette hotellet, sier han.

– Blir det ansatt flere mennesker til åpningen?

– Ja, anslagsvis 25–30 nye personer.

TROR PÅ JESSHEIM

KLP som eier hotellet, bruker ikke millioner av kroner for moro skyld, og den store utvidelsen betyr naturligvis at både de og hotellkjeden forventer vekst og avkastning.

– Vi har stor tro på fremtiden på Jessheim, og det henger selvsagt sammen med utviklingen på flyplassen på Gardermoen. Men hotellets plassering rett ved E6 gjør det også attraktivt for bilister på vei ut eller inn av Oslo, uten at de skal innom flyplassen. Det skjer veldig mye der oppe, ikke minst på kurs- og konferansebiten. Da er det viktig for oss å ha et så nytt og godt produkt som mulig, slutter Torgeri Silseth.

Fakta Nordic Choice Hotels

  • Nordic Choice Hotels (før Choice Hotels Scandinavia) er Nordens nest største hotellkjede med over 185 hoteller i Skandinavia og Baltikum.
  • Nordic Choice Hotels har en årlig omsetning på over 4,6 milliarder kroner og over 12 000 ansatte. 
  • Selskapet og hotellkjeden eies av selskapet Home Invest, som igjen er heleid av Petter A. Stordalen. 
  • Torgeir Silseth ble administrerende direktør i 2006.

LES OGSÅ

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.