11. juni inviterer Ullensaker kommune private utbyggere og utleiere til konferanse for å løse fremtidens boligutfordringer.

– Dette dreier seg om morgendagens boliger til vanskeligstilte mennesker, for de utfordringene klarer ikke kommunen å løse ved bare å kjøpe enda flere boliger. Derfor må vi ha med store og gode aktører på laget, sier avdelingsleder Helge Bjørnestad i kommunens boligkontor.

SAMFUNNSANSVAR

En av alle kommuners viktigste oppgaver er å skaffe trygge boliger til innbyggerne sine, også dem som av ymse årsaker sliter med å finne et sted å bo.

BLIR TOTALT FORANDRET: Gjestad som vi kjenner det blir borte om noen år

– Ullensaker opplever en formidabel innbyggervekst, bare i løpet av første kvartal i år økte befolkningen med 328 personer – fire ganger så høyt som landsgjennomsnittet. Vi har ca. 470 kommunale boliger, men må nå tenke nytt for å takle veksten. Kommunale boliger er et sikkerhetsnett i livene for en del mennesker. I den forbindelse er viktig å se på nye modeller, sier han.

Det er i den forbindelse kommunen ber flere utbyggere og utleiere ta sin del av samfunnsansvaret og blir med på samarbeidet.

– I fjor inngikk vi en samarbeidsavtale med Selvaag Realkapital om tilvisningsboliger i Jessheim Hageby. Der skal vi disponere 37 av de snart innflyttingsklare boligene. Dette er en løsning vi tror blir veldig bra, sier Bjørnestad.

Selvaag Realkapital kommer til konferansen nettopp for å dele sine erfaringer om hvordan en slik samarbeidsavtale med kommunen fungerer.

– Vi tror det er fint for andre aktører å lytte til Selvaag, derfor håper vi at de kommer for å lære mer om dette. Blant annet får utbyggere gunstigere lån hvis de går med på avtaler der kommunen disponere en viss andel av leilighetene som blir bygd, sier Bjørnestad.

SUPPLEMENT

– Skal disse leilighetene erstatte dagens kommunale boliger?

– Nei, de kommer som et supplement. Vi skal fortsatt ha boliger for beboere med varige og/eller sammensatte behov, som i dag. Men vi vil være vårt ansvar bevisst ved å følge opp innbyggere som er i en vanskelig livssituasjon i relativt korte perioder. Målet for både oss og dem som flytter inn i slike leiligheter er at de skal klare seg selv i det vanlige boligmarkedet når livssituasjonen deres er stabil igjen. Dette blir ei bru videre for dem, sier Bjørnestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.