– Vi har ansatt noen allerede og regner med å være i mål i god tid før den nye nasjonale barnehagenormen trer i kraft 1. august, sier kommunens barnehagesjef Bodil Moe.

– Hvor mange blir det totalt?

– Det kan vi ikke si nøyaktig siden det kommer an på antall barn i hovedopptaket, som ennå ikke er helt avsluttet, påpeker hun.

HARD KONKURRANSE

Bakgrunnen for ansettelsene er barnehagenormen som alle landets barnehager må følge.

BYGGER NY BARNEHAGE: Ferdig til jul

– Vi vil ha de beste vi kan få, men det er hard konkurranse der ute for gode pedagoger vokser ikke på trær. Før påske hadde vi en offensiv som ga gode resultater. Flere av søkerne er gode fagfolk, og vi er ferdig med en del intervjuer allerede. Noen av dem får jobbtilbud fra oss, men vi mangler stadig noen, sier Moe.

Normen krever minst én pedagogisk leder per 7 barn under 3 år, og minst én per 14 barn over.

– Det kravet må vi oppfylle. Pedagogene har minst en bachelorgrad. Vi er veldig glade for å få flere av dem fordi de kan være med å skape et større og bedre fagmiljø. Den viktigste ressursen for å få til god kvalitet i barnehagen er personalets engasjement og kompetanse, sier styrer Lise Eik i Nordby barnehage.

POLITISK VILJE

Kommunen har lenge nærmest fylt pedagogkravet i sine barnehager, og i liten grad brukt dispensasjoner.

– Og det håper vi å fortsette med. Vi har en stabil og dyktig personalgruppe, noe som tyder på at de trives i våre barnehager og i yrket. Kommunen har fokus på det helhetlige læringsløpet i barnehage og skole, og vårt mål er å få tak i alle vi trenger i løpet av neste utlysningsrunde, sier Moe.

ANBEFALTE NORM: Innspill fra SV

– Hva er signalene fra politikerne på dette?

– Vi kan ikke uttale oss på vegne av dem, men vi opplever stor vilje og veldig positive tilbakemeldinger i arbeidet med et helhetlig læringsløp.

SAMARBEID

– Hva med de private barnehagene?

– Vi samarbeider godt med dem. De fleste barna i Ullensaker går i private barnehager. Alle barna er våre barn, som skal over i den samme skolen. Det skal ikke være flaks eller uflaks hvilken barnehage du har gått i. En lik pedagogisk bemanning kan bidra til å utjevne forskjeller. Kravet om pedagognorm gjelder også private barnehager, sier Moe.

- Ullensaker vokser raskt, og er en spennende kommune å jobbe i. Veldig mange innbyggere er unge barnefamilier, mange uten stort nettverk og familie i nærheten. Barnehagen og de ansattes engasjement og kompetanse er svært viktig med tanke på å bidra til å bygge nettverk for hele familien.

Vi har fokus på et helhetlig læringsløp og et mål om at barna får utvikle seg til å bli den beste utgaven av seg selv, påpeker Eik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.