To dager i uken får elevene på Allergot ungdomsskole gratis frokost på skolen. Ikke bare frokost for så vidt, for matfatene som kommer fra Frivilligsentralen varer gjerne helt til skoledagen er slutt.

Da Rita Fjeld Hoved, daglig leder i Frivilligsentralen i Ullensaker, fikk spørsmål om de kunne bidra til å lage skolefrokost et par dager i uka, brukte hun ikke lang tid på å bestemme seg.

– Vi gikk et par runder for å snakke sammen om hvordan vi kunne løse det. Så bestemte vi oss for å gjøre det enkelt og greit, kjøpe noen brød og pålegg og lage brødskiver. Det gjør vi, to dager i uka, og leverer til skolen. Enkelt og greit, sier Hovden. – Det koster ikke mye, og tar ikke lang tid. Og for oss er det veldig gøy å bidra i et så viktig prosjekt.

SPISER IKKE FROKOST

Elevene Jonas Renè Hansen og Amanda Edle Marcussen synes opplegget er veldig bra.

– Det er ikke alltid vi spiser frokost hjemme, medgir de to, og sier at de har forsynt seg av matfatet flere ganger i løpet av skoleåret.

Mange av elevene forsyner seg også mot slutten av dagen, mange drar rett på trening og de fleste reiser hjem til tomt hus og enda lenge til middag.

– Nå er det to dager i uken. Det kunne nok vært hver dag, sier de.

VILLE HJELPE

Det var sosiallærer Turi Berg som satte i gang skolefrokost-prosjektet.

– Jeg har observert elever på skolen her lenge. Mange spiser ikke frokost før de starter skoledagen, og jeg bestemte meg for å gjøre noe med det, sier Berg.

– Det er nødvendig å spise frokost. Det har alt å si for både konsentrasjon og trivsel, sier hun.

Hun sier at tilbudet er blitt tatt veldig godt imot, og at hun er veldig glad for hjelpen fra Frivilligsentralen.

– Uten deres hjelp ville dette blitt vanskeligere å gjennomføre. Vi er takknemlige for det, sier hun.

FØDT MED JA I PANNA

Rita Fjeld Hoved sier at Frivilligsentralen er på tilbudssiden ovenfor andre med samme behov.

– Vi ser at det er et kjempebehov for dette. Hvis vi kan bidra til å få elevene gjennom dagene ved å gi dem frokost et par dager i uka, har vi nok gjort både dem og samfunnet en stor tjeneste, sier Rita Fjeld Hovden.

OPPSKRIFT: Kraftkost til frokost 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.