• VEDTATT: Ordfører Hans Thue (Ap, t.h.) brakte nyheten til IKT-ansvarlig Kjartan Roland om at et enstemmig formannskap i Nannestad vedtok å bevilge penger slik at alle elevene ved Nannestad ungdomsskole får sin personlige PC.

Til høsten kan det kjøpes inn 540 PC-er slik at alle elevene ved Nannestad ungdomsskole får hver sin personlige PC.

– Dette er veldig bra. Da blir det jo ikke lenger ventetid for å bruke PC på skolen. Slik det er i dag får vi ikke brukt PC når vi egentlig har behov for det, sier 9.-klasseelev og elevrådsmedlem Sunniva Langerud.

MINDRE «PC-PRESS»

Man tenker seg en løsning hvor elevene kan ha med seg sin PC hjem, slik at den kan benyttes også der.

– Det høres veldig bra ut. Det betyr jo også at de som ødelegger PC-en bare for å ha det morsomt blir avslørt, sier Langerud.

Hun mener også det blir mindre av det hun kaller PC-press.

– Det er jo MacBook som er den store tingen. Mange har med sin egen maskin på skolen. Nå blir det likt for alle, og man ser ikke hvem som har bedre råd enn andre. Dette er veldig bra, sier Langerud.

Det kan også komme til å bli en ordning slik at elevene kan kjøpe PC-en når de går ut av 10. trinn. De første som eventuelt kan gjøre det er de som begynner i 8. klasse til høsten.

– Det er imidlertid veldig mye som ikke er avklart ennå, men dette er noe av det vi har snakket om. Vi må nå jobbe videre med å utforme en avtale med retningslinjer, ansvar og forpliktelser, og må også se nærmere på avskrivningstid. Hvordan de skal forsikres må også avklares. Det er mange småting som må på plass, sier Kjartan Roland, rådgiver og IKT-ansvarlig ved Nannestad ungdomsskole.

Roland er glad for at skolen nå blir mer oppegående på IKT.

– Og så får vi en mer stabil drift på dette enn før, og unngår mye frustrasjon. Det betyr at vi kan jobbe mye mer digitalt. Det blir ikke tilgjengeligheten som vil styre, men det pedagogiske, sier Roland.

TRE ELEVER PÅ ÉN PC

– I dag er normen at det er tre elever som deler én PC. Vi ser at vedtatte norm ikke er tilstrekkelig for å sikre elevenes arbeidsforhold, sier ordfører Hans Thue (Ap).

Rådmannen foreslo 1,5 millioner kroner til PC-er, men et forslag fra posisjonspartiene, Ap, SV, MDG, V, Sp og KrF, om å øke beløpet til  anslått kostnad på 3,3 millioner kroner, fikk enstemmig tilslutning da Formannskapet i Nannestad behandlet saken. Beløpet skal finansieres fra disposisjonsfond.

I vedtaket heter det også at de PC-ene som fortsatt er brukbare på ungdomsskolen skal overføres til barneskolene, slik at den vedtatte PC-tettheten der, blir imøtekommet.

– Administrasjonen skal også utrede videre løsninger for barneskolen med hensyn til hva slags dataverktøy de skal ha. Andre kommuner har valgt nettbrett til skolene, men jeg har fått entydige anbefalinger fra skolemiljøet at det er PC-er som er riktig verktøy på ungdomsskolen, og så får vi ta en vurdering hva som er riktig på barneskolen, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Ordføreren åpnet «ny» skole: – Dette er en stor dag

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.