– Styret har diskutert vedtaket om støtte på 250.000 kroner fra kommunen, og vi er fornøyde med dette og politikernes engasjement. Imidlertid er ikke dette godt nok for å sikre en langsiktig bærekraftig utvikling, men med dette beløpet og et lån på tilsvarende beløp neste år på plass kunne vi åpnet. Nå viser det seg at vi ikke får tilgang til vann for å lage kunstsnø. Uten vann har vi et stort problem, sier Roger Axelsen, styreleder i Nannestad Skisenter Åslia.

Han opplyser at dersom det skulle komme nok snø så vil bakken bli preparert.

LES OGSÅ: Redingspakke fra politikerne. Åslia kan være reddet

KONSESJONSPLIKT

Planen var å få avklart med NVE om skisenteret er konsesjonspliktig for uttak av vann fra Vikka.

– Dette viser seg å være en langt mer omfattende prosess enn vi trodde. Vi må engasjere en hydrolog for å søke om en konsesjonsvurdering, som også må på seks ukers høring. Med tida til saksbehandling vil vi trolig komme ut på nyåret før dette er avklart. Det blir for sent, sier Axelsen.

Han forteller at de nå skal vurdere om de like godt skal søke om konsesjon i første omgang.

– Vannuttaket er såpass stort at vi antar vi blir konsesjonspliktige, sier Axelsen.

Stiftelsen har nå skrevet brev til Nannestad kommune hvor situasjonen forklares.

– Det positive i dette er at vi er i en god dialog med kommunen om en langsiktig løsning, og jeg er optimistisk for framtida, sier Axelsen.

LES OGSÅ: Åslia trues av nedleggelse

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.