En ulveobservasjon i nærheten av Kringler i Nannestad har fått Fylkesmannen i Oslo og Akershus til å gi skadefellingstillatelse.

Skadefellingstillatelsen gjelder for én ulv og er gitt i Nannestad, Gjerdrum og Hurdal kommuner, samt de deler av kommunene Eidsvoll og Ullensaker som ligger vest for E6. I tillegg er det gitt skadefellingstillatelse i de deler av Nittedal, Gran og Lunner som ligger øst for Riksveg 4. Tillatelsen er gitt etter at ulveobservasjonen ble bekreftet ved at det ble framlagt bilde og video av ulven for Statens Naturoppsyn. Tillatelsen gjelder i første omgang til og med 18. mai klokka 12.

– Med utgangspunkt i at det nå blir slept sau ut på innmarksbeite, og at dette er et prioritert beiteområde hvor det potensielt går opp mot 20.000 sau, vurderer Fylkesmannen at potensialet for skader er stort. Med i vår vurdering er også erfaringene fra skadene i dette området i 2017. Området ligger i sin helhet utenfor ulvesonen, skriver Fylkesmannen i sitt vedtaksbrev.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.