I perioden 2010 til 2014 har det vært 38 prosent færre dødsulykker på MC sammenlignet med perioden 2005 til 2009. På samme tid har antall motorsykler i trafikken økt med 22 prosent, melder Statens vegvesen.

Samtidig involverer 20 prosent av dødsulykkene på norske veier motorsykler, mens bare 5 prosent av kjøretøyparken består av MC-er.

– Selv om vi har hatt en positiv utvikling etter 15 år med målrettet arbeid, skal ulykkene også på dette området ned framover. Motorsyklister er fortsatt mer ulykkesutsatt enn andre grupper i trafikken, sier Lars-Inge Haslie i Statens vegvesen.

Risikoen for å omkomme og bli hardt skadd er blitt redusert med 27 prosent for førere av lett MC og 40 prosent for førere av tung MC, ifølge tall fra en analyse Transportøkonomisk institutt har gjort for Vegvesenet, basert på etatens analyser av 254 dødsulykker fra 2005 til 2014.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.