Natt til 31. juli i fjor rygget tyver en personbil gjennom inngangsdøra til våpenforretningen Børselars på Dal i Eidsvoll. Da de stakk derfra hadde de med seg rundt 30 rifler, hagler og halvautomatiske våpen.

Etter flere måneder med etterforskning har politiet funnet flere våpen de mener stammer fra dette sjokkbrekket, ifølge NRK. Saken er fortsatt under etterforskning hos Øst politidistrikt, og politiet sier derfor minst mulig.

FANT FLUKTBILEN: Sto like ved Nebbenes

- Jeg kan bekrefte at vi har funnet våpen som stammer fra innbruddet. Jeg ønsker ikke å kommentere noe nærmere rundt når og hvor disse er funnet, sier politiadvokat Åsmund Yli til NRK.

ALVORLIG KRIMINALITET

Politiet jakter nå på resten av våpnene og jobber ut ifra flere teorier om hvorfor de ble stjålet.

– Vår hovedteori er våpnene ble stjålet som kapasitetsbygging til annen alvorlig kriminalitet, sier Yli.

Etter det NRK erfarer så knytter politiet innbruddet til et narkotikanettverk de mener å ha avslørt på Romerike.

VONDT I MAGEN: Tenker på hva våpnene kan brukes til

13 personer er siktet i saken som politiet har gitt navnet «Operasjon Crescendo».

– Jeg ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere noen koblinger mellom denne og andre saker, sier politiadvokaten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.