- Vi ser nok på Farmen-programmene på en litt annen måte enn alle andre. Det hender jeg må se programmene to ganger. Det er greit å se hva personene gjør også, smiler Hoel Andersen.
Så du margarinkassa programleder Gaute Grøtta Grav kom med mellom hendene da han leverte ut brev til Farmen-deltakerne? Eller den håndholdte kjerra som har vært med i nesten hvert eneste program? Begge disse og en rekke andre gjenstander tilhører eidsvollingen Øystein Hoel Andersen.
LES OGSÅ: Farmen-deltakere i båt nedover Vorma

Stor affeksjonsverdi

- Jeg sendte e-post og tipset TV 2 og produksjonsselskapet Strix om at jeg hadde en del gamle gjenstander det kunne være mulig å bruke i innspillingen av Farmen. Plutselig ringte det en kar og sa de ville ta en titt. De gikk gjennom det jeg hadde. I første omgang lånte de cirka 40 gjenstander. Etter hvert ble det mer og mer, og til slutt var det et sted mellom 60 og 70 små og store ting. Det har vært utrolig gøy å følge med på serien, sier Hoel Andersen.
Nå er innspillingen ferdig, og Øystein har fått tilbake tingene til eiendommen i Bårlidalen. Han er glad for at gjenstandene har vært med på å skape Farmen-livet hundre år tilbake i tid.
- Hvor kommer alle disse gjenstandene fra?
- Jeg har tatt over hjemstedet som besteforeldrene mine bygde og bodde på gjennom mange år. Disse gjenstandene er blitt stående på låven her, og har hatt stor affeksjonsverdi for meg. Jeg har sett interessen av å beholde gamle ting, og synes det har vært morsomt å ha. Tidligere har jeg aldri sett helt hvor eller når jeg skulle få bruk for det, men har du plass blir det gjerne stående. Da Løntjernbråten i Gullverket ble Farmen-gården fikk jeg etter hvert ideen om at noe av dette burde kunne brukes.
LES OGSÅ: Charlotte fra Råholt er med i Farmen

Lånte ut alt gratis

- Har du tatt betalt for utleien?
- Nei, dette har jeg lånt ut med glede. Det har vært mer enn nok betaling å se gjenstandene på TV og i bruk av deltakerne, smiler Øystein.
Lørdag var det salg av Farmen-rekvisitter på Effata på Habberstad i Eidsvoll. Øystein har ingen planer om å legge ut sine eiendeler for salg. Han vil bevare dem og se om de kan komme til bruk igjen i andre settinger.
- Jeg har tatt meg selv i å kommentere mye underveis i programmene. Oi, der er tralla vår! Nei, men se der er taburetten! Det er veldig gøy, sier Øystein.
LES OGSÅ: Valgt foran 60 andre gårder

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.