Bogerud Tekstil på Råholt ble opprinnelig etablert for ca. 20 år siden. I 2007 kjøpte Retail Management noen Bogerud-butikker, inkludert den som har vært i Eidsvoll Amfi siden senteret åpnet. Den skal i disse dager bygges totalt om til en Zavanna-butikk med full satsing på egne dameklær.

NOE FOR ALLE

– Vi får nå et helt annet konsept fordi vi blant annet slutter å selge barneklær, garn og sytilbehør. Dessuten tar vi ut de aller fleste eksterne klesmerkene og satser på eget merke. Butikken vår blir helt annerledes enn dagens, og vi gleder oss veldig til å åpne, sier butikksjef Elisabeth Olstad.

– Hvilken kundegruppe satser dere på framover?

– Tyngdepunktet blir kvinner i 30-40-årene, men vi skal føre klær for alle kvinner. De ansatte her strekker seg fra 19 til 67 år, og jeg ser stadig at både unge og eldre går ut av butikken med en handlepose, påpeker hun.

NY GIV

Zavanna er et dansk klesmerke som ble startet i 1992, og har i dag flere enn 80 butikker i Norge.

– Vi har ikke lykkes helt med Bogerud-konseptet, og ønsker derfor å ha fullt fokus på dameklær, sier administrerende direktør Knut Kråkenes i Retail Managment.

Elisabeth Olstad på Råholt har stor tro på fremtiden.

– Jeg har sett skissene, og kan si at butikken blir kjempefin. Dette er bare positivt og alle her er klare for forandring. Det er selvsagt trist for dem som skal kjøpe garn, men vi kan ikke føre alle typer varer. Vi har sett at det salget har gått gradvis litt ned, sier hun.

– Stenger dere butikken mens den blir bygd om?

– Kanskje et par dager når elektrikerne kommer, ellers satser vi på å holde mest mulig åpent. Og når den er ferdig bygd om kommer ikke folk til å kjenne seg igjen, alt her inne blir nytt, sier hun.

– Råholtdagene er 24. og 25 august. Er du sikker på at dere blir ferdige til da?

– Ja, selvsagt skal vi få med oss den helgen, sier Olstad.

BOGERUD

Bogerud Tekstil åpnet sin første butikk i 1965 på Bogerud i Oslo, og garn og sytilbehør har alltid vært en viktig del.

Bogerud-kjeden består i dag av tre selskaper, Bogerud Tekstil Sør AS, Bogerud Tekstil Vest AS og Retail Management AS, som eier og driver hver sin gruppe av Bogerud butikker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.