Det opplyser ordfører Hans Thue (Ap).

– Rekkefølgebestemmelsen står fast, og den er vedtatt av kommunestyret. Den ligger jo også i kommuneplanen, som er støttet av regionale myndigheter. At kravet om tverrveg ligger fast er viktig for dem som vil utvikle området, slik at de vet hva de har å forholde seg til. Hele denne utbyggingen av Åsgreina er basert på dette vedtaket. Det er betingelsen kommunestyret og regionale myndigheter har satt for å utvikle Åsgreina, sier Thue.

«TINTE» 44 MILLIONER

Han påpeker at det ikke er noen grunn til å spekulere i at rekkefølgebestemmelsen skal endres.

Kommunestyret i Nannestad vedtok i forrige uke å oppheve vedtaket om at 44 millioner kroner av det såkalte Gjermå-fondet fortsatt skal stå «fryst» som kommunens medfinansiering av fylkeskommunal tverrveg.

BER OM AT KRAV TREKKES TILBAKE

Giovanni Fili og Robert Taflin, som står bak selskapene Opis Luma AB og Paui AB, ønsker å utvikle boligområdet ved Stordammen (B30 i kommuneplanen). De viser i sitt forslag til reguleringsplan til en trafikkanalyse og mener kommunen må trekke tilbake rekkefølgebestemmelsen for ny veg siden finansieringen ble trukket tilbake.

ØNSKER VEG FOR BUSSER

– Det handler jo om mye mer enn å telle biler. Det handler om å knytte Åsgreina nærmere arbeidsplassene på Gardermoen og til Nannestad sentrum. Det handler også om å få en tverrveg mellom Åsvegen og fylkesveg 120 som er akseptabel for busstrafikk. Med det som grunnlag vil det åpne for den store utbygginga i Åsgreina. Vi ønsker både ny veg og utvikling av Åsgreina, men kan ikke med det store investeringsbehovet vi har bruke kommunens penger til å betale for det som er et fylkeskommunalt ansvar, sier Thue.

Han mener også det vil bli enda mer attraktivt å bosette seg i Åsgreina med en ny tverrforbindelse.

TYDELIGE

– Vi tror også at ved å være så klare og tydelige som vi har vært, ved å trekke tilbake midlene som ble satt av til en mulig tverrveg nå, og framholde kravet om tverrveg, gir vi utbyggerne et redelig grunnlag de kan jobbe videre med. Jeg både håper og tror man vil finne en løsning for en ny tverrforbindelse, sier Thue.

Da vedtaket om å «fryse» kommunemidler ble gjort i 2009, var kostnadsoverslaget for ny veg 120 millioner kroner.

– Vi har sendt inn forlag til reguleringsplan, og forholder oss til den inntil den er behandlet. Det er vedlagt en trafikkanalyse som viser at det ikke er behov for ny veg i forbindelse med boligfeltet, sier Giovanni Fili.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.