• MÅE: Unni Solberg Johnsrud, komitéleder for Åpen gård, vert og innehaver av Måe gård, Ida Moen Skatvedt og leder av Eidsvoll Landbruksforening, Amund Dønnum, ønsker alle velkommen til gårds på søndag.

I år er det 30 år siden Åpen gård ble arrangert for første gang. Det passer bra å markere jubileet der det startet, og denne gang er det med Ida Moen Skatvedt og Henrik Greve som vertskap.

– EN GEDIGEN DUGNAD

– Jeg bare gleder meg. Dette er en gedigen dugnad. Eidsvoll Landsbruksforening står som teknisk arrangør. Det går som smurt, sier Ida.

Leder av Eidsvoll Landbruksforening, Amund Dønnum, og leder for Åpen Gård-komiteen, Unni Solberg Johnsrud, bekrefter Idas framstilling av et strømlinjeformet opplegg.

– Vi har lang erfaring og alt går på skinner. Det er smakk, smakk, og så er det meste på plass. Selvfølgelig krever forberedelsene mye arbeid, men det er mange mennesker som står på og gjør en stor dugnadsjobb, forteller Amund.

DYRENE KOMMER TIL GÅRDS

På Måe er det ikke lenger dyr på båsen. Dyrene blir søndag brakt til gårds fra flere kanter, både sauer, griser, hester og gjeterhunder.

Det blir rigget til med høy til hopping, matboder for kortreist mat og andre produkter fra Eidsvolls bønder reises rundt om på Måes store tun.

– Vi vet hva folket vil oppleve når de kommer til Åpen gård, blant annet vil ungene både ri og hoppe i høyet, sier Amund.

Han mener at Åpen gård er bøndenes viktigste arena å vise seg fram på.

– Eidsvoll er det eneste lokallaget i landet som har arrangert dette sammenhengende i 30 år. Åpen gård har blitt stort med mange tusen besøkende, og vi legger vekt på å finne vertskap med store nok gårder. Landbruksforeningen har en Åpen Gård-komité som jobber hele året med dette arrangementet. Allerede nå er neste års vertskapsgård på plass, sier han.

ÅPNE GÅRDER PÅ ØVRE ROMERIKE

Eidsvoll er først ute med «Åpen gård» på Øvre Romerike. De andre kommunene har alle sine arrangementer senere denne måneden.

Nannestad bondelag har åpen gård på Nannestad prestegård 26. august med Jørn Lindholm som vert.

Ullensaker Bondelag har åpen gård på Vettal Øgard 19. august med Lars David og Thomas Øvrum som verter.

Hurdal landbrukslag har åpen gård på Dalheim 25. august.

LES OGSÅ: Åpen gård med mange aktiviteter

Fakta

Åpen gård arrangeres av lokale bondelag, med en eller flere bønder som vertskap.

Det er et landsdekkende arrangement som hvert år trekker tusenvis av mennesker.

I Eidsvoll har Åpen gård i snitt et besøkstall på rundt 3000 mennesker.

Her får folk oppleve bondegårdsaktiviteter av alle slag. Åpen Gård ble arrangert første gang i 1988.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.