Nannestad Turlag og DNT Oslo og Omegn inviterer søndag 2. september til utebursdag ved Vikkelihytta på Nordåsen. Den Norske Turistforening, Norges største friluftsorganisasjon, fyller 150 år i 2018.

– Vi feirer naturen, friluftslivet og frivilligheten med en skikkelig utebursdag ved Vikkelihytta, og vi håper så mange som mulig har lyst til å være med på festen, sier styreleder i Nannestad Turlag, Karl Henrik Laache.

Denne helgen er starten på Friluftslivets uke, og de ivrigste starter allerede lørdag kveld med natt i naturen ved Honsjøhytta. Der blir det bålkos og overnatting i egne telt eller lavvoer.

LES OGSÅ: Marius finner turmagi i flyplassens nabolag

Korps på friluftstur

– Søndag får vi besøk av Nannestad janitsjarkorps, som ledd i Norges Musikkorps Forbunds satsing Korps på friluftstur, og ønsker å skape gode musikalske opplevelser i frisk luft, for både publikum og musikanter, sier Laache.

Kom deg ut-dagen er en måte å få den oppvoksende generasjon til å bli glade i naturen på.

– I år er det 12 år siden Kom deg ut-dagen ble arrangert for første gang, og siden da har flere hundre tusen barn og familier blitt inspirert til å nyte og lære mer om natur og friluftsliv, sier Laache.

Turer og overnatting

Også andre steder i distriktet markeres dagen. I Ullensaker arrangerer Ullensaker Turlag tur til Sandtjernhytta på Kom deg ut-dagen søndag. Mens i Eidsvoll arrangeres natt i naturen på Prestsand ved Hurdalssjøen i regi av Barnas Turlag og Bli med.

– Fra lørdag 1.sept til søndag 2. september slår vi opp telt ved Prestsand og tar en natt i naturen med utendørsmoro og bålkos for hele familien. Det blir satt opp bålpanner og lavvo, og 3. Eidsvoll speidergruppe stiller kanoene til disposisjon for dem som ønsker å låne disse lørdag ettermiddag, skriver arrangøren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.