Senteret vil bestå av maskinsenter, verksted og en større og mer moderne butikk.

- En oppgradering av avdelingen vil gi kundene våre en tidsriktig avdeling som presenterer Felleskjøpet i sin hele og fulle bredde. Kløfta har en sentral plassering for både landbruks- og forbrukermarkedet. Kort avstand til Gardermoen vil gjøre den nye avdelingen tilgjengelig for kunder fra hele landet, sier direktør maskin, Frode Dahl.

Han viser også til befolkningsveksten på Romerike som et sentralt argument for å utvide på nettopp Kløfta.

TAR MARKEDSANDELER

Felleskjøpet Agri satser innenfor maskinområdet, og har i løpet av 2015 blant annet styrket sin markedsandel på John Deere fra 18,9 prosent i 2014 til over 30 prosent.

I juli isolert oppnådde ifølge fk.no John Deere en markedsandel på 49,5 prosent.

- Maskinsenteret på Kløfta vil legge til rette for en samlet presentasjon av alt Felleskjøpet har å by på innenfor maskinsegmentet. Større og mer avansert utstyr vil bli presentert både inne og ute, sier Dahl.

MER MODERNE VERKSTED

Dette inkluderer traktor, tresker, redskap, innendørsmekanisering, park og anlegg.

Dahl opplyser at det i tillegg vil bli et større og mer moderne verksted som vil betjene samtlige maskiner i Felleskjøpets sortiment, fra den minste plenklipper og motorsag til den største skurtreskeren.

- Et stort og moderne maskinsenter på Kløfta gir oss muligheten til å vise Felleskjøpets maskinsortiment i full bredde, noe som gir oss en unik og svært attraktiv posisjon i markedet. En ny maskin er en stor investering, og vi vet at kundene vil sette pris på muligheten til å ta og føle på maskinene, sier Dahl.

UTVIDER MED 400 KVADRATMETER

Direktør for detaljhandel, Eivind Torkildsen, opplyser at butikken etter planen skal utvides med 400 kvadratmeter.

- Den vil også få en mer effektiv og moderne salgsflate som blant annet innbefatter «hent i butikk» av tonnvarer og «pickup point» for netthandel. Butikken på Kløfta vil bli Østlandets største, og vil være en moderne og framtidsrettet butikk med et bredt sortiment til både forbruker og landbrukskunde, sier Torkildsen.

KLART NESTE ÅR

Byggestart er i desember i år. Første fase, verkstedet, skal stå innflyttingsklart i august/september neste år. Fase to, som består av butikk og maskinutstilling, skal etter planen stå klart i desember 2016.

Bygget har en budsjettramme på 79 millioner kroner.

Eksisterende butikk- og verkstedvirksomhet vil opprettholdes under byggeperioden.

FLYTTER PARK OG ANLEGG

Våren 2015 innfusjonerte Felleskjøpet Agri det heleide datterselskapet Reinhardt Maskin AS.

Felleskjøpet avdeling Reinhardt har park og anlegg som sitt kjerneområde, og er nå lokalisert på Hvam. Denne virksomheten, som inkluderer verksted og salgskorps, skal flyttes til Kløfta når den nye avdelingen står klar.

- Å samlokalisere verkstedet på Hvam med eksisterende verksted på Kløfta vil gi tverrfaglige synergier innen kompetanse, bemanning og administrasjon, sier direktør maskin hos Felleskjøpet, Frode Dahl.

Eksisterende butikk- og verkstedsvirksomhet på Kløfta vil opprettholdes under byggeperioden.

Fakta om Felleskjøpet

Felleskjøpet har en omsetning på 12,1 milliarder og 2.500 ansatte og er den viktigste leverandøren av driftsmidler til norsk landbruk.

Virksomheten omfatter også eiendomsdrift, brød og bakervarer, samt utstyr til park, anlegg og kjæledyr.

Felleskjøpet er et samvirke eid av 44.000 bønder. Selskapet er markedsregulator for korn, og innkjøps- og salgssamvirke for medlemmene, og hovedmålet er å bidra til å styrke medlemmenes økonomi på kort og lang sikt.

LES OGSÅ: Korn for svære summer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.