Da politiet kom til huset de ville undersøke nærmere, kjente de cannabislukta umiddelbart da de gikk ut av patruljebilen. Vel inne fant de en cannabisplantasje med 1400 planter, melder NRK.

– Da patruljen åpnet bildøra kjente de lukta av cannabis. De kontaktet de som var i huset, og da døra ble åpnet var lukta så sterk at det ikke var tvil om hva som befant seg i huset. I kjelleren fant de 1400 cannabisplanter, sier politiadvokat i Innlandet politidistrikt, Bjørn Erik Pettersen til NRK.

Funnet førte politiet til ytterligere én plantasje med 350 planter i et annet hus.

siktet NI PERSONER

Siden er ni personer siktet etter straffelovens paragraf 232, som omhandler grov narkotikaovertredelse. Strafferammen er fengsel i inntil 15 år. Politiet mener de ni er involvert, og flere av de siktede er i slekt:

Mann i 30-årene fra Eidsvoll.

Mann i 30-årene fra Eidsvoll.

Mann i 30-årene fra Eidsvoll.

Mann i 60-årene fra Eidsvoll.

Dame i 60-årene fra Eidsvoll.

Mann i 30-årene fra Odalen.

Mann i 70-årene fra Odalen.

Mann i 40-årene fra Sverige.

Mann i 30-årene, utenlandsk opprinnelse.

Flere av dem ble varetektsfengslet på grunn av fare for bevisforspillelse, men nå sitter kun sistnevnte fortsatt fengslet.

Store plantasjer

Politiet mener det er en klar sammenheng mellom plantasjene og personene som er knyttet til dem.

– Det er sjelden vi avslører så store plantasjer. 1400 planter blir regnet som industriell produksjon. Vi tror produksjonen har foregått over noe tid, og det er snakk om så stor mengde at dette er ment for videresalg, sier politiadvokaten.

Plantene er beskåret og sendt til Kripos for undersøkelse..

– Med tanke på at én plante kan høstes 4–5 ganger på et år og kan avgi 70–100 gram, sier det seg sjøl at her blir det en viss størrelse på mengden, sier politiadvokaten, uten at han vil utdype hvor mange kilo før de får svar fra Kripos, sier Pettersen.

Trolig ferdig til sommeren

Noen erkjenner straffskyld, andre nekter, ifølge politiet, som håper å være ferdig med etterforskningen før sommeren.

– Dette er to plantasjer som er ment for videresalg slik politiet ser det, og vi ser selvfølgelig alvorlig på at man har satt opp produksjon av narkotika for videresalg i vårt lokalmiljø, slutter politiadvokat Bjørn Erik Pettersen.

Cannabis er det mest brukte illegale narkotiske stoffet i Norge og brukes til utvinning av blant annet marihuana og hasj.

LES OGSÅ: Ble avslørt to ganger: Cannabisdyrker for retten

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.