– Vi er selvsagt svært godt fornøyde med at Sparebankstiftelsen DnB støtter med så mye penger til et nærmiljøanlegg i Åsgreina. Det ble kjempejubel i gymsalen da Morten Olsen fra DnB viste fram sjekken med beløpet. Det har vært kjent at vi har søkt om midler til dette, men bare noen få personer visste om at Dnb hadde denne gaven til oss før jul. Overraskelsen over størrelsen på beløpet var stor, og hele salen kokte. Det ble jubel, glede og spontan applaus. Det var både gøy og rørende å se reaksjonen, sier Werner Arntsen, FAU-leder ved Kringler-Slattum skole.

Olsen setter også stor pris på reaksjonen i salen.

– Det er hyggelig å kunne være med på å bidra til noe varig. Reaksjonen var helt enorm da jeg snudde sjekken og viste beløpet, sier Olsen.

HAR JOBBET I TO ÅR

Arntsen forteller at de har jobbet med å skaffe penger til en ballbinge på skolen i Åsgreina i et par år.

– Vi har søkt forskjellige stiftelser, men har fått avslag. Gleden var derfor veldig stor da vi fikk vite dette. Vi setter enorm stor pris på det. Nå gjenstår bare noe formelle avklaringer før vi kan sette i gang, sier Arntsen.

Han opplyser at de med denne støtten, samt noe egne midler, regner med å kunne fullføre prosjektet som har et samlet kostnadsoverslag på 500.000-600.000 kroner

EGNE MIDLER

– Vi har drevet blant annet et eget lotteri hvor inntektene er øremerket ballbinge. Det er ikke så store beløpet, men det hjelper. I tillegg har Nannestad kommune utbedret uteområdet på skoleplassen. Dermed er grunnarbeidet allerede ferdig. Vi har som mål at ballbingen skal åpnes til skolestart neste år, sier Arntsen.

BARN OG UNGE

Karen Marie Sæther-Larsen, banksjef hos Dnb Øvre Romerike,

sier jobben hun har rett før jul med å ringe til dem som får penger fra stiftelsen er veldig hyggelig.

– Vi synes det er veldig hyggelig å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, og alle blir like glade for pengene de får, uavhengig av beløp. Hovedkriteriet for å tildele penger er at prosjektet er for barn og unge. En ballbinge er jo nettopp det, sier Sæther-Larsen.

Hun oppfordrer flere til å søke om midler til store eller små prosjekter. Søknadsfrist er 1. februar.

LES OGSÅ: Har delt ut 3,5 millioner kroner til lokale formål

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.