Det kom inn mange forskjellige forslag. I tur og orden entret elevene talerstolen og la fram sine forslag.

Eltonåsen skoles elever foreslo at beløpet skulle fordeles mellom skolene basert på elevtall og Maura skoles elevråd foreslo å gi 5.000 kroner til alle skolene, og resten fordelt til de skolene som trenger det mest. Preståsen skoles elevråd mente de som fikk minst i fjor skulle få mest i år.

Nannestad ungdomsskoles representanter foreslo at hele beløpet skulle fordeles mellom barneskolene siden ungdomsskolen er rehabilitert.

ØKNING AV FASTBELØP

Kringler-Slattum skoles elevrådsmedlemmer foreslo at en fast sum fordeles mellom skolene, og at resten fordeles etter elevtall. Siden Nannestad ungdomsskole avsto fra fordelingen, foreslo de at det faste beløpet skulle bli 8.000 kroner. Dette var også fordelingsmodellen som ble vedtatt i fjor, da med 5.000 kroner som fast sum.

Etter en forhandlingsrunde mellom skolenes representanter i pausen fikk Kringler-Slattums forslag bred tilslutning under voteringen. Bare to representanter fra Preståsen skole stemte imot forslaget.

– Det var veldig kult at forslaget vårt ble vedtatt. Det er fint å være med i elevrådet og elevens kommunestyre, sier Vilde Stolt fra 7. klasse ved Kringler-Slattum skole.

– SPENNENDE

Kringler-Slattum skole har tre representanter i elevenes kommunestyre. I tillegg til Stolt er Tess Emilie Sunnset Stenshjemmet, 6. trinn, og Linnea Nyhus Nordvold, 7. trinn, medlemmer.

– Det er spennende med politikk, og veldig fint å kunne være med på dette, sier Nyhus Nordvolod.

De forteller at pengene de får i år skal brukes til ei stor klokke ute, snurrehuske og nye fotballnett.

Sigrid Johansen Herseth og Sondre Skredderberget fra Nannestad ungdomsskole ble enstemmig valgt til henholdsvis ordfører og varaordfører, og de informerte elevenes kommunestyre om Opplæringsloven og hvilke rettigheter elevrådene.

Elevene fikk også informasjon om innholdet i trafikksikkerhetsplanen av Ingebjørg Lajord, rådgiver i planavdelingen i Nannestad kommune.

LES OGSÅ: Delte ut sykkellykter og reflekser

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.