Bakgrunnen for skytingen var trolig en konflikt med andre personer på et utested i sentrum

– I forbannelse og beruselse har de tre gått til leiligheten i Såvegen, hentet ut en pistol og en halvautomatisk rifle og skutt flere enn 30 skudd i lufta eller i bakken. Dette er grov uforsvarlighet med skytevåpen etter min mening, uttalte lensmann Morten Huse.

Han presiserte at det ikke er noe som tyder på at de skjøt mot personer, bygninger eller biler. Utelivsaktører EUB snakket med senere sa imidlertid at de var svært glade for at mennene ikke kom tilbake til Storgata med våpen i hånd den kvelden.

23.000 SKARPE SKUDD

Samme kveld som skuddene falt pågrep politiet tre menn som ble avhørt om de faktiske forholdene. En av dem eide våpnene, og etter å ha erkjent skytingen ble de løslatt.

I leiligheten hans fant politiet 16 legale våpen, både pistoler og geværer.

– Så viser det seg at han har leid et lagerlokale i Ullensaker. Vi fant flere grovkalibrede skarpskyttervåpen og automatvåpen, flere av dem er nok ikke registrert. Der fant vi også 23.000 skarpe skudd, sa Huse.

KRIPOS

Ullensaker lensmannskontor har fått bistand av Kripos til tekniske undersøkelser av våpnene.

– Vi har nylig fått tilbake rapportene på disse, og vi er nå i sluttfasen av etterforskningen, sier politioverbetjent Kenneth Warming.

– Hva skjer videre?

– Når vi er ferdige med etterforskningen om kort tid blir saken sendt over til påtale.

– Når skjer dette?

– Vi regner med at rettsvesenet har den senere i sommer.

– Kan du si spesifikt hva slags våpen det dreier seg om?

– Nei, jeg kan ikke gå i detalj. Men det er ulike våpentyper av ulike kaliber. Noen såkalte bruksvåpen og andre til aktiv bruk på bane for eksempel. Noen er nok også kjøpt på bakgrunn av generell våpeninteresse, sier Warming.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.