Elevene fra Nannestad videregående skole, som deltok på studietur til Florida, er kommet trygt hjem.

– Men kofferten er ikke ferdig utpakket. Til det er det for mye å fortelle om til andre om opplevelsene fra turen, noe som stjeler tid, sier Kjell Arnt Nystøl, realfaglærer ved Nannestad videregående skole.

GODE REPRESENTANTER

Han mener elevene fra Nannestad var meget gode representanter for både skolen og Norge.

– I møte med All Saints Academy, en respektert privatskole som ansetter de beste lærerne og har tilgang til utallige ressurser, var våre elever på faglig høyde med de beste fra USA. Elevene presenterte skolen, sine resultater fra forsøk med Mars-jord, og svarte på vanskelige spørsmål fra Amerikanerne. På Engelsk, sier Nystøl.

Elevene fikk et godt innblikk i skolehverdagen til elevene i USA.

– Alt var faktisk større i USA, og det ble interessen min for romteknologi også, sier Anders Ringen, én av elevene som var på studietur.

LES OGSÅ: Romfart på timeplanen ved EVS

DANS – IKKE SKI

– I USA har de flere fag på timeplanen som varierer skoledagen. Musikk, dans, foto og film er noen av fagene som er obligatorisk. Til gjengjeld har ikke amerikanerne skiaktiviteter på timeplanen. Dette fordi Florida ikke får snø, sier Nystøl.

Elevene hadde et fullpakket program. Nannestad videregående skole har luftromsteknologi som ett av satsingsområdene, og derfor var Florida programmet tilpasset dette emnet.

– Turen i seg selv var veldig sosial og lærerik. Vi fikk oppleve ting vi mest sannsynlig ikke hadde fått oppleve ellers. Det var romfart og nytenkning innenfor teknologi som var baktanken med alle besøkene vi gjorde. Det å møte elever på samme alder fra et helt annet sted i verden var både gøy og lærerikt, sier Nannestad-elev Emil Edseth.

ASTRONAUTTRENING

– Elevene begynte med Astronaut Training. Her lærte de å fly og lande romferja. De lærte fort at romreiser krever samarbeid mellom mennesker med ulike fagspesialiteter. Deretter besøkte elevene Kennedy Space Center der en historisk reise gjennom romvirksomheten ble gitt. De lærte om utfordringene framtidige reiser til Mars byr på, ikke bare teknologisk, men også psykologisk og fysisk. Avslutningsvis fikk elevene besøke Lockheed Martin Training and Logistics Solutions. Lockheed Martin er med på å utvikle de nye F-35 jagerflyene, sier Nystøl.

Hos Lockheed Martin ble det også vist avanserte simulatorer som brukes til å trene opp dagens soldater.

– Her måtte elevene bruke all sin kunnskap om naturfag for å forstå hvor avansert moderne krigsteknologi er blitt, sier Nystøl.

LES OGSÅ: Mars-forskere på Nannestad videregående skole

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.