fiskeavisen.no

/leif-fikk-monsterorret-pa-kroken/">

Leif Erik Østby var ute med båt på Mjøsa sammen med kamerat Jan Ove Hagen. Jakten på storørreten var i gang, men at det skulle klaffe så bra som det gjorde denne gangen, var de nok ikke veldig godt forberedt på, skriver fiskeavisen.no/leif-fikk-monsterorret-pa-kroken/">fiskeavisen.no som først omtalte saken.

– Fisken var råsterk

– Dagen startet med klare planer om en tur på Mjøsa etter mye vind og regn de siste dagene. Jeg dro ut med en kompis i sørenden, og vi satte to stenger på dypet og to i overflata med god tro på fisk etter mye regn de siste dagene, sier Østby til Fiskeavisen.

De kjørte et par timer uten å merke noe. Før han plutselig oppdager at den ene stanga de hadde i overflata begynte å bøye seg kraftig.

– Fisken tok veldig pent, og jeg fikk satt et skikkelig mothugg. Da raste den ut 50 meter før den bare stod å stanga på dypet. Fisken var råsterk og jeg skjønte fort at den var virkelig stor, forklarer den lokale fiskeren til nettstedet.

Kampen var i gang.

SE VIDEOEN: Yrkesfisker fra Nord-Norge fikk sin største fiskeopplevelse i Eidsvoll

Gloser og Gledesscener

– Den byttet på å stange, komme rett imot, rase ut og var mye også over vann. Vi holdt på sånn i 25 minutter før jeg fikk presset den inn, og kompisen min Jan Ove Hagen fikk den opp i håven, sier Leif Erik Østby.

– Da vi så hvor stor og feit den var, så ble det både noen gloser og litt gledesscener kan man si. Det har blitt noen virkelig fine utpå her i sommer, men denne er det noen timer imellom, legger han til.

Fisken Leif og kompisen dro inn var på hele 8,5 kilo, og målte inn på 87 centimeter. Ørreten ble tatt på en svart og grønn wobbler.

Leif presiserer at de hadde sluppet fisken ut, hadde det ikke vært for at den blødde veldig.

– Jeg har to fine ørreter på 4,5 kilo i sommer. Men denne skal det nok litt til å slå. Neste mål blir vel 10+ kilo da, avslutter Østby til fiskeavisen.no.

LES OGSÅ: Landet rekordstor ørret etter ti timers fiske

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.