På Stor-Elvdal ungdomsskole var det bare tre klasser. I Nannestad er det sju paralleller på hvert trinn, det vil si til sammen 21 klasser.

– Dette ble selvsagt en stor forandring for meg, men jeg tenkte det kunne være spennende å prøve en større skole. Det er stor forskjell, større enn jeg trodde. I Nannestad har jeg et lederteam rundt meg. Det er veldig flott. Slik var det ikke i Stor-Elvdal. Det er en helt annen skolekultur i Nannestad, med helt ulike rutiner fra hva jeg er vant til. Det er også en annen kommunestruktur. Det er interessant å se forskjellene, men veldig mye nytt å sette seg inn i. Å samle alle trådene for å få oversikten er den største utfordringen, sier Berger.

28 ÅR HJEMME

Sin første jobb etter at hun var ferdig utdannet hadde hun på Hinna skole i Stavanger. Der ble hun i ett år. Etter dette jobbet hun 28 år på Stor-Elvdal ungdomsskole, hvor hun startet som lærer. Senere ble hun inspektør og rektor før hun søkte jobb på Nannestad ungdomsskole.

– Min mann fikk jobb som kommuneoverlege i Nannestad. Derfor måtte også jeg se meg om etter ny jobb. Da rektorjobben ble lyst ut søkte jeg på den, sier Berger.

Ekteparet er nå bosatt i Oslo.

Berger begynte i ny jobb før ferien, og fikk dermed sin første tid som rektor i Nannestad i paviljongen som var skole mens ombyggingen av Nannestad ungdomsskole pågikk. Skolen ble tatt i bruk etter ferien.

BLE TATT GODT IMOT

– Det var spesielt å begynne i jobben i en byggeperiode, men det er jo kjempefint med en ny skole. Det er blitt veldig fint. Jeg trives godt i Nannestad, og ble tatt veldig godt imot, nesten overveldende. Det er flotte elever og ansatte, og et godt elevmiljø, sier rektoren.

Nannestad ungdomsskole har i dag 65 ansatte.

– Det er dermed like mange ansatte ved denne skolen som det er elever der jeg kommer fra, sier Berger.

Av fritidsinteresser nevner hun reising og friluftsliv.

– Vi liker å reise og oppleve noe annet. Og så prøver jeg å holde meg form med en joggetur i ny og ne. Jeg har også vært konkurranseskytter, men det er nå noen år siden jeg var aktiv. Har også deltatt på jakt, og liker nok rypejakt aller best, sier Berger.

LES OGSÅ: - Godt å slippe brakkene