På Stor-Elvdal ungdomsskole var det bare tre klasser. I Nannestad er det sju paralleller på hvert trinn, det vil si til sammen 21 klasser.

– Dette ble selvsagt en stor forandring for meg, men jeg tenkte det kunne være spennende å prøve en større skole. Det er stor forskjell, større enn jeg trodde. I Nannestad har jeg et lederteam rundt meg. Det er veldig flott. Slik var det ikke i Stor-Elvdal. Det er en helt annen skolekultur i Nannestad, med helt ulike rutiner fra hva jeg er vant til. Det er også en annen kommunestruktur. Det er interessant å se forskjellene, men veldig mye nytt å sette seg inn i. Å samle alle trådene for å få oversikten er den største utfordringen, sier Berger.

28 ÅR HJEMME

Sin første jobb etter at hun var ferdig utdannet hadde hun på Hinna skole i Stavanger. Der ble hun i ett år. Etter dette jobbet hun 28 år på Stor-Elvdal ungdomsskole, hvor hun startet som lærer. Senere ble hun inspektør og rektor før hun søkte jobb på Nannestad ungdomsskole.

– Min mann fikk jobb som kommuneoverlege i Nannestad. Derfor måtte også jeg se meg om etter ny jobb. Da rektorjobben ble lyst ut søkte jeg på den, sier Berger.

Ekteparet er nå bosatt i Oslo.

Berger begynte i ny jobb før ferien, og fikk dermed sin første tid som rektor i Nannestad i paviljongen som var skole mens ombyggingen av Nannestad ungdomsskole pågikk. Skolen ble tatt i bruk etter ferien.

BLE TATT GODT IMOT

– Det var spesielt å begynne i jobben i en byggeperiode, men det er jo kjempefint med en ny skole. Det er blitt veldig fint. Jeg trives godt i Nannestad, og ble tatt veldig godt imot, nesten overveldende. Det er flotte elever og ansatte, og et godt elevmiljø, sier rektoren.

Nannestad ungdomsskole har i dag 65 ansatte.

– Det er dermed like mange ansatte ved denne skolen som det er elever der jeg kommer fra, sier Berger.

Av fritidsinteresser nevner hun reising og friluftsliv.

– Vi liker å reise og oppleve noe annet. Og så prøver jeg å holde meg form med en joggetur i ny og ne. Jeg har også vært konkurranseskytter, men det er nå noen år siden jeg var aktiv. Har også deltatt på jakt, og liker nok rypejakt aller best, sier Berger.

LES OGSÅ: - Godt å slippe brakkene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.