• MANGE GJENSTANDER: Årvåkne ansatte på Øras klarte å finne konvolutten med 200 kroner blant alle gjenstandene de får inn.

Gladhistorien levner ingen tvil om at det jobber ærlige sjeler på Øras – Miljøstasjonen Dal Skog. Med sporhund og kommunikasjonsrådgiver Kirsten Lundem i spissen, klarte de etter hvert å spore opp eieren. Etter en liten telefonrunde kunne pengene gjenforenes med sin rettmessige eier.

– Bøkene ble levert til Omgjøras. Da vår betjening skulle gå gjennom disse, fant de en konvolutt med 200 kroner oppi og en julehilsen. Heldigvis er det ikke mange i Øras-regionen som skriver Kjærsti med æ, så jeg tok sjansen og begynte ringerunden. Jeg traff på riktig dame på 2. telefonen, sier Lundem til EUB.

LES OGSÅ: Bruktbutikken på Øras skal hete Omgjøras

Gave fra bestefar

Gaven tilhørte Kjærsti Theodorsen. Hun hadde bestemt seg for å gi bort bøker til Omgjøras – gjenbruksbutikken på Miljøstasjonen.

– Kirsten spurte om jeg visste hvem konvolutten kunne være fra. Da var jeg sikker med en gang. Jeg lurte bare på om det lå 200 kroner inni der. Det stemte, smiler Theodorsen. Julehilsen og en konvolutt med 200 kroner har nemlig alltid vært fast gave fra bestefaren.

– Jeg har helt sikkert brukt konvolutten som bokmerke på et eller annet tidspunkt. Vi har akkurat flyttet også. Jeg ble svært overrasket da Kirsten ringte meg fra Øras, sier Theodorsen.

– Hva tenker du om at det finnes så ærlige sjeler der ute?

– Det er helt fantastisk. De aller fleste hadde vel bare lagt den til side, puttet pengene i kassa eller tatt konvolutten med hjem.

LES OGSÅ: Her er den nye bruktbutikken på Øras

Lover å sjekke ekstra

– Hva skal du bruke pengene på?

– Det har jeg ikke bestemt meg for, men kanskje jeg skal kjøpe meg en ny bok, smiler Theodorsen.

Hun sier de pleier å levere bøker til Øras når de er ferdigleste. Tidligere likte de godt å legge det igjen i det grønne teltet. Nå har Øras erstattet dette med den nye gjenbruksbutikken, og de kommer til å fortsette å gjøre den gode gjerningen der.

– Det gjør vi rett og slett fordi andre kan få gleden av de da, i stedet for at de står og samler støv.

– Neste gang kommer du til å kikke en gang ekstra gjennom de?

– Ja, helt klart. Jeg lover å skjerpe meg i fortsettelsen. Dette skal selvsagt ikke få skje igjen, humrer Kjærsti Theodorsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.