Nå har to store hull i vegbanen skapt ulyd i bilen hans.

- Det går ikke an å ha slike veghull. Spesielt ikke på en fylkesveg, sier Melbye til EUB.

Melbye skulle kjøre sin kinesiske kone på nyttårstreff på Kinarestauranten i Sundet. Han og familien kjørte på fylkesveg 181 i sin Mercedes-Benz C-Klasse. I krysset der det er mulig å svinge av mot Døli, Bårlidalen og Finstad, like før Eidsvollbrua, smalt det i bilen.

- Hullene var dekket av vann, og det smalt hemningsløst. Jeg ble skremt av hele opplevelsen. Da jeg skulle hente senere på kvelden stoppet jeg og tok bilde av hullene. Det viste seg å være langt, stort og dypt. Nå har jeg fått en ulyd på høyresiden foran. Jeg må få sjekket ut hva det er, sier Melbye.

LES OGSÅ: Se opp for kryssende høner

- Skyldes dårlig vedlikehold

Melbye sier hullene i vegbanen uten tvil må skyldes dårlig vedlikehold.

- Hullene hadde ikke blitt så store på én dag. Hvis det viser seg at det er noen skader som må repareres på bilen, håper jeg virkelig vegeieren tar ansvaret. Men tidligere saker har vist at det ikke er spesielt enkelt å få erstatning av Statens vegvesen på slike ting, poengterer Melbye.

Nå har han lagt inn hendelsen og saken sin i nettjenesten «Fiksgatami.no». Der kan bedrifter og privatpersoner selv rapportere inn vegproblemer til sentrale aktører. Gjennom denne tjenesten har Torbjørn Melbye nå sendt varsel til Eidsvoll kommune og Statens vegvesen.

«Et stort hull. Rett etter krysset til Døli. Minst ti centimeter dypt og 40 centimeter langt. Kjørte ned i dette i går ettermiddag. Har fått ulyd høyre foran i bilen», skriver Melbye.

Da EUB snakket med Erland Scharning i Statens vegvesen tirsdag formiddag var ikke han klar over de to hullene på innkjøringsvegen til Sundet.

- Nei, dette er ukjent for meg. Men jeg kommer til å følge opp saken med Veidekke nå. Det er de som driftsoperatør for denne strekningen, sier Scharning, byggeleder for Romerike Vest i Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Skrev dikt til ordføreren for økt trafikksikkerhet

Trafikkert vegstrekning

Scharning vil sørge for at hullene i vegbanen raskt blir utbedret.

- Enten er Veidekke allerede i gang med å utbedre dette eller så kommer vi til å be dem om å reise ut og få gjort noe med det raskt. Dette er en meget trafikkert vegstrekning, og da er det viktig at den er så god som mulig. Store hull i vegbanen skal man naturligvis ikke ha, sier Scharning.

- Hvordan er mulighetene for å få erstatning om noen skulle skadet kjøretøyet sitt i hullene?

- Det må eventuelt vurderes i hvert enkelt tilfelle.

Tirsdag ettermiddag var hullene i vegbanen på fylkesveg 181 tettet igjen.

- Ring Vegtrafikksentralen på 175 om du ser huller i vegbanen, sier Scharning.