Råholt skole er for liten. I 37 år har det vært midlertidige brakker der. Nå var det bestemt at det skulle bygges en ny skole, en såkalt fireparallellskole, med fire klasser i hvert trinn.

Anbudsrunden var i gang, men den ble avlyst, fordi Rådmannen mente skolen var for stor i forhold til befolkningsprognosene for skoledistriktet. Saken er stemt over i formannskapet, med et flertall for å prosjektere et mindre skolebygg.

Prøver å snu politikerne

FAU ved Råholt skole jobber nå intenst for å snu politikerne i saken. Derfor organiserte de fakkeltog utenfor Eidsvoll Rådhus tirsdag kveld, før kommunestyremøtet.

– Aller helst ønsker vi at de vedtar bygging av en fireparallellskole, som har vært planlagt i mange år. Men vi håper at de i det minste utsetter saken, forklarer Fredrik Sørensen, nestleder i FAU på Råholt skole.

May Linn Finstad hadde med seg barna Emilie (4) og Martin, som hadde laget plakater.

– Vi mener at vi trenger den store skolen vi har blitt lovet. Jeg hadde jo håpet at den skulle stå klar til Emilie begynner på skolen, sier hun.

Sette seg inn i tall

Håpet er at en utsettelse skal gi politikerne og andre tid til å sette seg bedre inn i saken, og spesielt tallene.

– De har lagt en befolkningsutvikling til grunn, som ikke tar høyde for at store deler av skolekretsen består av hus bygget på 70-80-tallet. Dem som bygde de husene bor der ennå, og kommer snart til å flytte og gi plass til barnefamilier, forklarer Sørensen.

FAU mener at det er et omfattende problem med skoler i sørbygda, men at det er fullt mulig å gjøre noe med det.

– Det er allerede fullt på Bønsmoen, og Eidsvoll Verk skole begynner å bli liten. Ved å justere skolegrensene noe, så kan man bygge den skolen som allerede er planlagt, og samtidig avlaste de to andre skolene, sier Sørensen.

Utsatt

Før debatten om saken tok til i kommunestyremøtet, kunne ordfører John-Erik Vika avsløre at det kom til å komme et forslag om utsettelse. Etter hvert som debatten utartet, ble det tydelig at det kom til å bli utsatt.

Bare Venstre og Pensjonistpartiet stemte mot utsettelsen.

– Jeg ser jo nå at det blir en utsettelse, som er positivt for oss. Samtidig ser jeg at det kanskje er noen av de partiene jeg trodde var helt mot oss, som sitter med noen tanker og løsninger som vi kan bli enige om. Vi ser mer positivt på det nå, men kommer til å jobbe hardt med dette framover, sier leder i FAU på Råholt, Morten Paulsberg.

Dette er saken

  • Politikerne vedtok at Råholt skole skulle utvides for å gi plass til fire klasser på hvert trinn.
  • Med bakgrunn i nye prognoser over befolkningsveksten i området, foreslo rådmannen at utbyggingen nedskaleres til en treparallell skole.
  • Anbudsrunden ble dermed avlyst.
  • På grunn av at alt skjedde såpass raskt, og på grunn av engasjementet til lokalbefolkningen, ble vedtaket om nedskalering utsatt til 12. desember.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.