Siden 1951 har Finsbråten vært blant de største private selskapene i Eidsvoll med produkter som er kjent over hele landet. Det har imidlertid vært kjent at bedriften har slitt med lønnsomheten, og nå meldes det om at selskapet er solgt ut av familien.

- Scandza AS har i dag inngått avtale om kjøp av Finsbråten AS og Korne Kjøttprodukter AS, opplyses det i en pressemsling som ble sendt ut for bare en times tid siden.

- Finsbråten og Krone er selskaper som passer godt inn i vår portefølje av sterke lokale merkevarer og lange tradisjoner, med høy kvalitet, sier Scandza's grunnleggere Jan Bodd og Stig Sunde.

- Jeg er glad for at Scandza kommer inn som eier. Dette åpner nye muligheter for oss, samtidig som det ivaretar merkevaren og våre familietradisjoner. Vi ser fram til å jobbe sammen med Scandza for å utvikle Finsbråten og Krone videre, sier Finsbråtens administrerende direktør Magne Finsbråten.

Finsbråten AS ble etablert av brødrene Osvald, Frank og Kåre på Eidsvoll i 1951. Bedriften har vunnet en rekke utmerkelser for sine produkter i inn- og utland, og er i dag en av Norges mest prisbelønte kjøttbedrifter. Finsbråten og Krone Kjøttprodukter produserer i dag pølser, pålegg og spekemat, leverpostei og bacon, og andre bearbeidete kjøttprodukter.

Scandza AS er et næringsmiddelselskap med fokus på sterke lokale merkevarer i Norden. Scandza eier blant annet kjente merkevarer som Synnøve Finden, Sørlandschips og Karen Volf.

Gjennomføring av avtalen er betinget av oppfyllelsen av alminnelige vilkår, herunder konkurransemyndighetenes godkjennelse.

EUB kommer tilbake med mer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.