- Vi må kontinuerlig tilpasse oss på kostnadssida for å sikre framtida. Vi har gjort dette i godt samarbeid med de ansatte og deres tillitsvalgte, kommenterer direktør Harald Bjerknes i en tekstmelding.

- SIKRE FRAMTIDA

- Vi har vært svært opptatt av å ha en åpen og tett dialog med de tillitsvalgte, og vi har informert de ansatte fortløpende i allmøter.

- Vi har lagt stor vekt på å gjennomføre en ryddig prosess for å ivareta de ansatte på best mulig måte i denne vanskelige, men dessverre helt nødvendige prosessen, skriver han i en e-post.

- Dette er en intern prosess som vi er nødt til å gjennomføre for å sikre framtida for Finsbråten. Beklager, skriver direktøren.

Bjerknes opplyser samtidig at han er svært opptatt om dagen, slik at han ikke har anledning til å snakke med avisen.

LES OGSÅ: Ingen skal miste jobben på grunn av salget

FAGFORENINGEN TAUS

De tillitsvalgte ønsker ikke å gi noen kommenterer til Eidsvoll Ullensaker Blad.

- Dette vil vi ikke snakke om i avisen. Du får spørre Harald (Bjerknes), sier Marit Olstad som er sekretær og representant for den lokale fagforeningen.

20 SAGT OPP

- Det er totalt 20 ansatte som har mottatt oppsigelse, opplyser Bjerknes.

Etter hva vi erfarer dreier dette seg om ansatte både ved hovedfabrikken i Eidsvoll og ved den tidligere Krone-avdelingen på Furuset i Oslo.

Etter en nedbemanning i fjor høst, hadde Finsbråten ved siste årsskifte om lag 95 ansatte i Eidsvoll og 34 ved avdelingen i Oslo.

FERSK EIER

Kjøttvarebedriften Brødrene Finsbråten ble etablert i Eidsvoll i 1951, og var eid av Finsbråten-familien til i fjor høst. Da ble den velrenommerte bedriften solgt til næringsmiddelselskapet Scandza AS som også eier selskaper som Synnøve Finden og Sørlandschips.

VARSLET OMSTILLINGER

- Finsbråten har ikke tjent penger på flere år. Det går ikke lenger. Vi er nødt til å tjene penger. Allerede i år skal vi ha lønnsom drift, uttalte den nye direktøren, Harald Bjerknes, da EUB snakket med ham tidlig dette året.

- Vi kommer selvfølgelig til å investere for å øke effektiviteten, uttalte han den gangen.

LES OGSÅ:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.