Statens vegvesen har levert to utredninger om mulig gangveg eller fortau langs den svingete og smale Finstadvegen fra Bårlidalsbrua over Andelva til krysset med fylkesveg 181.

Lysregulering
– Det blir et svært kostbart tiltak som vil kreve at flere hus må innløses, konkluderer vegvesenet.

De foreslår i stedet innføre lysregulering på vegen.
– Det går ikke. Strekningen er altfor lang, mener Anders Klaseie.

Han representerer Senterpartiet i utvalget for næring, plan og miljø og i kommunestyret.

Tunnel under Møllerhaugen
Klaseie foreslår i stedet å legge vegen i tunnel og bruke den nåværende vegen som gang- og sykkelveg. Tunnelen skal gå fra vestre ende av Bårlidalsbrua og i bue under Møllerhaugen fram til nåværende kryss med fylkesveg 181.
– Terrenget egner seg for en slik løsning. Mens arbeidene pågår, kan Ålborgvegen brukes som omkjøringsveg. Men denne vegen må først rustes opp, påpeker Klaseie.

Det foreligger ingen kalkyler for kostnadene ved en slik løsning.
Uansett hvordan man løser problemene for de myke trafikantene på denne vegen, så vil det koste mye penger, konkluderer Anders Klaseie.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 

 

 

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.