Fylkesvegen mellom Eidsvollbrua og Bårlidalen er anlagt i bratte skråninger ned mot jernbanen.

– Her må det foretas utbedringer. Hele grunnen består av dårlig masser. Vegen siger nedover, og en dag kommer den til å rase ned i avgrunnen. Jeg frykter mest at det skal skje når skolebussen passerer, sier Tormod Østgaard som bor litt lenger sør langs den samme vegen.

– Like ille som før utbedring
Problemene med vegen har vært kjent i en årrekke, men det er bare foretatt flikking på de verste stedene.

– I fjor ble skrenseverket rettet opp og det ble fylt opp med pukk utenfor asfalten der vegen hadde sunket. Nå er vegen minst like farlige som før utbedringen. Den våte sommeren har sikkert bidratt til utrasingen. Før eller seinere ryker denne vegen, sier Østgaard.

Den ustabile veggrunnen er lett synlig. Asfalten har sprukket og seget nedover slik at man nå kan træ hele hånda ned i sprekkene. Skrenseverket som sto rett etter fjorårets arbeid, heller nå kraftig utover igjen.

STATENS VEGVESEN SKAL PÅ BEFARING

Økt trafikk
Finstadvegen går fra Eidsvoll til Dal. Den første delen, fra avkjøring fra fylkesveg 181 rett vest for Vorma til Bårlidalsbrua over Andelva, er smal og svært svingete. Det er denne strekningen som er utsatt for utgliding.

– Sjøl om vegen er dårlig, er det mye trafikk på den. Etter at det ble bomavgift på E6, har trafikken økt betraktelig, både av tungtransport og personbiler. Det kan være en medvirkende årsak til den økende utglidningen, påpeker Østgård.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.