– Vi kom kjørende ned grusveien fra Bjertnessjøen. Like før parkeringsplassen ved Sjonken sto det plutselig en mann midt i veien. Han hadde ikke klær på overkroppen, mulig ansiktsmaling eller liknende i ansiktet, drev med obskøne håndbevegelser foran og over hodet og oppførte seg truende. Mannen sperret veien for oss, slik at vi ikke kunne kjøre videre uten å kjøre på han. Det var en grufull opplevelse, sier én av fiskerne til EUB.

Hendelsen skjedde like før midnatt onsdag kveld. Fiskeren forteller at de stoppet og begynte å rygge. De ringte umiddelbart politiet. Etter en liten stund meldte de tilbake at de hadde kontroll på mannen.

– Vi ble naturligvis svært redde begge to. Dette er et stille og rolig naturområde, og det eneste du pleier å se langs veien er noen beitende sauer. Tidspunktet på døgnet og mannens truende oppførsel gjorde at dette ikke var noe hyggelig. Veinettet er i tillegg slik der oppe at du kun kommer deg ut denne veien. Derfor fryktet vi en stund at mannen skulle komme etter oss innover, sier fiskeren og legger til at hendelsen skjedde etter en nydelig fiskekveld ved Bjertnessjøen der det var folk på hver eneste fiskeplass oppover.

– Tidligere på kvelden hadde vi hørt noe som kunne minne om skriking i det fjerne, uten at vi nøyaktig kunne si hva det var, sier han.

Fra Øst politidistrikt opplyses det at dette var et psykiatrisk tilfelle, og at politipatruljen ikke hadde funnet noe tegn til maske.

Mannen er ifølge politiet innlagt på Ahus.

LES OGSÅ: Bil i feil retning på E6 - politiet ble nedringt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.