I mars var flere enn 12.500 elever med på Batterijakten, og samlet nærmere 80 tonn brukte batterier til gjenvinning.

Batterijakten er en skoleaksjon i regi av Miljøagentene.

– Det fine er at Batterijakten er en lavterskelaksjon som på en lett og håndgripelig måte gir alle fjerdeklassinger mulighet til å bidra til et bedre miljø og øke sitt miljøengasjement, sier Rasmus Norsted i Miljøagentene.

Akershus-elevene samlet inn 4,71 kilo batterier hver seg, og topper fylkeslisten med 9,1 tonn totalt. Det holder til en 18.-plass om man regner flest batterier per elev.

Dette betyr i Ullensaker samlet hver elev inn 6.40 kilo batterier, som totalt ble 794 kilo. I Eidsvoll er tallene 1.91 og 222.9 kilo, og i Nannestad 2.61 og 193 kilo.

FEMTE GANG

Batterijakten gikk for femte gang denne våren, og har aldri hatt flere med på aksjonen.

– Elevene har tatt med seg engasjementet hjem, og det har oppstått en smitteeffekt fra elever til foreldre og nærmiljø. Alle har involvert seg i dette, og samhold og samarbeid har vært avgjørende, sier Norsted.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.