I høst skrev EUB om fiskeforbudet som hadde blitt innført i drikkevannskilden til Eidsvoll, uten at grunneieren Mathiesen Eidsvold Værk hadde fått beskjed.

Jeger og Fiskeforbundet i Eidsvoll og Hurdal hadde heller ikke fått beskjed, og ga uttrykk for irritasjon over forbudet.

Krevde nytt skjønn

Tisjøen hadde et slags fiskeforbud fra før, men det gjaldt bare 200 meter fra inntaksledningen til vannverket. Da dette ikke var merket, valgte kommunen å sette inn forbudet i hele sjøen.

Grunneier fant seg ikke i forbudet, og satte hardt mot hardt.

– Vi krevde et nytt skjønn (vurdering, journ.anm.), da det var et gammelt skjønn som lå til grunn for det forbudet som allerede var der, og da snudde de, forklarer Øystein Løvlie i Mathiesen Eidsvold Værk.

Legger seg flate

Løvlie mottok en mail hvor Eidsvoll kommune sier de har foretatt en ny vurdering av fiskeforbudet, og at det vil forandres til å stemme overens med klausuleringsbestemmelsen – altså slik det var før de satte opp skiltene.

– Det har vært en kommunikasjonsfeil fra vår side. Alle kan gjøre feil, og det er ikke noe annet å gjøre enn å legge seg flate og rette det opp, sier Arnfinn Hjell i Eidsvoll kommune.

– tok seg litt vel til rette

Løvlie sier at Mathiesen Eidsvold Værk er ferdig med denne saken, men mener det var dårlig håndtert av kommunen.

– Det var eneste logiske konklusjon å snu i denne saken, men det var litt klønete av kommunen. De tok seg nok litt vel til rette her, sier Løvlie.

– Bare tøys

Jeger og fiskeforbundet, både i Eidsvoll og Hurdal, er glade for at Eidsvoll kommune snudde i denne saken.

– Vi tenker at det var det eneste fornuftige å gjøre, sier Knut Harald Bergem i Hurdal Jeger og fiskeforening.

Bergem får støtte fra Eidsvoll Skog JFF, som har hørt nyheten ute på bygda

– Det syns vi var fint, det var bare tøys det som var gjort, sier Terje Ranheim.

Honnør til Grunneier

Bergem retter en takk til Mathiesen Eidsvold Værk, som ikke aksepterte kommunens forbud.

– Honnør til grunneier. De har vært en viktig faktor for å få fjernet forbudet. De krevde at hele prosessen med forbudet måtte tas på nytt, da det de gjorde er helt på siden av hvordan et slikt forbud skal innføres, forklarer Bergem.

Dette er saken:

  • På høsten 2017 satte Eidsvoll kommune opp skilt rundt hele Tisjøen og forbød fisking og bading.
  • Grunneieren Mathiesen Eidsvold Værk, og Jeger og Fiskeforeningene i Eidsvoll og Hurdal mente kommunen ikke hadde lov til å sette opp forbudet.
  • Grunneier aksepterte ikke forbudet, og viste til klausuleringsbestemmelsen som forbød fisking 200 meter fra inntaksledningen til vannverket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.